Kubica: Nehéz volt nemet mondani a Ferrarinak

Yas Marina Circuit, Yas Island, Abu Dhabi Saturday 24 November 2018. Robert Kubica, Williams Racing. Photo: Glenn Dunbar/Williams F1 ref: Digital Image _X4I6724
Fotó: Williams
Az idén újra a Forma-1-ben versenyző Robert Kubica elismerte, nem volt könnyű nemet mondani a Ferrari csapatának, mely 2019-re fejlesztőversenyzői szerepkört kínált neki.

Az idén újra a Forma-1-ben versenyző Robert Kubica elismerte, nem volt könnyű nemet mondani a Ferrari csapatának, mely 2019-re fejlesztőversenyzői szerepkört kínált neki.

A lengyel pilóta a Williams színeiben tér vissza az F1-be, az ifjú George Russell csapattársa lesz majd.

Kubica szolgálatai iránt a Ferrari is érdeklődött – ők fejlesztőversenyzőként számítottak volna rá.

„Tudtam, hogy mit szeretnék csinálni, de olykor a dolgok komplikáltabbak annál, mint ahogy kívülről tűnnek” – mondta a rutinos versenyző a Motorsport.com című lapnak.

„Volt néhány lehetőség, melyek igazán érdekesek voltak, és nem volt könnyű nemet mondani rájuk. De elvégre versenyző vagyok, még ha nem is versenyeztem már jó ideje. És a versenyzői mentalitás győzött.”

„Örülök a döntésemnek, mert ez egy nagy kihívás.”

Tavaly Kubica egyébként megerősítette, korábban már megállapodott egyszer a Ferrarival, ennek értelmében pedig 2012-ben ő lett volna Fernando Alonso csapattársa az olasz istállónál – a súlyos ralibaleset azonban közbeszólt.

Kubica viszont idén újra ott lesz a mezőnyben, és úgy érzi, felkészült a visszatérésre.

„Nem könnyű F1-es versenyzővé válni. Nem egyszerű meggyőzni az embereket, hogy képes vagy rá, és meg tudod vetni a lábad a paddockban.”

„Rengeteget kell vezetni hozzá, és én keresztülmentem ezen 12 éve. És végül azt mondtam, képes vagyok rá ismét. Nem aggódom, nem félek a kihívástól, és úgy érzem, képes leszek rá. Nagyszerű lehetőséget kapok, és örülök, hogy ennek a hosszú útnak a végére értem.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS