Kubica: Nem a visszatérés a legnehezebb - F1VILÁG.HU

Kubica: Nem a visszatérés a legnehezebb

HIRDETÉS
Robert Kubica szerint nem az volt a legnehezebb számára, hogy visszatérjen a Forma-1-be: az lesz a kihívás, hogy itt is tudjon maradni.
Fotó: Williams F1

Robert Kubica szerint nem az volt a legnehezebb számára, hogy visszatérjen a Forma-1-be: az lesz a kihívás, hogy itt is tudjon maradni. 

Kubica 2011-ben szenvedett súlyos ralibalesetet, aminek következtében olyan sérüléseket szerzett, melyek megakadályozták az F1-es versenyzésben.

A lengyel pilóta azóta folyamatosan azon dolgozott, hogy egyszer visszatérhessen a száguldó cirkuszba: 2018-ban tesztpilótaként már részt vett több versenyhétvégén is, idén pedig már állandó pilótaként áll majd rajthoz a Williams színeiben

„A nyolcéves kihagyás nyilván nem segít nekem, de van tapasztalatom, és tisztában vagyok azzal, hogy mindig magas szinten versenyeztem” – mondta Kubica a Williams új szponzora, a PKN Orlen bemutatóján.

A lengyel versenyző elárulta, a legnagyobb kihívás az lesz számára, hogy a Forma-1-ben tudjon maradni – ezért fog dolgozni a szezon során.

Reális célokat állítottam fel magamnak az elkövetkezendő hónapokra, és biztos vagyok benne, hogy el tudom érni őket. Ha nem érezném, hogy eléggé felkészült vagyok, akkor nem dolgoznék a visszatérésemen” – mondta.

„Nemcsak az volt a célom, hogy újra az F1-ben legyen, hanem az is, hogy itt is maradjak” – folytatta Kubica. 

„Ez a legnehezebb feladat. Annyi kiváló versenyző volt, aki elhagyta az F1-et egyetlen szezon után. A célom, hogy jó munkát végezzek, és hosszú ideig az F1-ben maradjak. Az álmom pedig az, hogy elégedett legyek a munkámmal.”

Kubica mellett jövőre egy fiatal újonc, George Russel versenyez majd a Williams istállónál: mindkettejük célja az lesz, hogy a Williamset előremozdítsák a tavalyi mélypontról, amikor a csapat a 10. helyen végzett a konstruktőrök között. 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!