Portugál Nagydíj
Next
Prev

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Kubica: Nem állok még készen a Forma-1-re

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Kubica: Nem állok még készen a Forma-1-re

Robert Kubica továbbra sem áll készen arra, hogy visszatérjen a Forma-1-be – a lengyel versenyző bevallotta, nagyon hiányzik neki a királykategória, de egész egyszerűen képtelen volna minden helyszínen F1-es versenygéppel körözni.


Robert Kubica továbbra sem áll készen arra, hogy visszatérjen a Forma-1-be – a lengyel versenyző bevallotta, nagyon hiányzik neki a királykategória, de egész egyszerűen képtelen volna minden helyszínen F1-es versenygéppel körözni.

A BMW és a Renault egykori pilótája 2011-ben szenvedett súlyos balesetet egy olaszországi raliversenyen, és azóta sem épült fel teljesen.

A lengyel pilóta a Gazzetta dello Sport című lapnak nyilatkozva a minap elárulta, nagyon hiányzik neki a Forma-1, de egyelőre még nincsen szó arról, hogy királykategóriás versenygéppel körözhet hamarosan.

„Az ember mindent megtesz, hogy ott legyen, és ott is maradjon, és aztán egyik napról a másikra – az ismert okok miatt – elveszíti a képességét arra, hogy ott legyen” – mondta sajnálkozva a 28 esztendős pilóta.

„Szóval érthető, hogy hiányzik a Forma-1. De egyszerűen még nincs elég mobilitás a jobb karomban. Még hosszú utat kell megtennem, és nem minden függ tőlem. Még nem vagyok tökéletes fizikai állapotban ahhoz, hogy versenyezzek a Forma-1-ben.”

Kubica mindazonáltal bevallotta, rendszeres látogatója a Mercedes csapatának, egyre többször dolgozik ugyanis a brackley-i gárda szimulátorával. Valódi F1-es tesztről viszont egyelőre még nincs szó.

„Valójában még nem tudnék minden pályán vezetni. Monte-Carlóban például sokkal többször kell forgatni a kormányt, és én erre képtelen vagyok. Az autót persze tudnám vezetni, úgy érzem a szimulátor alapján, hogy ugyanúgy vezetek, mint korábban. De nincs értelme valódi tesztet végrehajtani, ha nem tudnék minden pályán vezetni.”

Az Autosprint című lapnak nyilatkozva a volt F1-es versenyző hozzátette: „A szimulátor természetesen képtelen reprodukálni a G-erőket, viszont itt is nagyjából ugyanakkora erőt kell kifejteni, mint egy igazi autóban, például a kormány elforgatásakor.”

„Bár segítség nélkül használom a szimulátort, őszintén szólva a pályák mintegy 80 százalékán tudnék csak vezetni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!