Kubica nem bánja, hogy visszatért az F1-be

Fotó: Williams
Robert Kubica (POL) Williams Racing. Australian Grand Prix, Thursday 14th March 2019. Albert Park, Melbourne, Australia.
Bár kiábrándítóan alakult számára a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj, Robert Kubica állítja, nem bántja meg, hogy visszatért a Forma-1-be.

Kubica csapatával, a Williamsszel közösen végigszenvedte a melbourne-i idénynyitót azok után, hogy az istálló új autója meglehetősen későn készült el, majd kiderült, alapvető problémák vannak a tervezésével.

A nehézségek ellenére Kubica bizakodó, elmondása szerint pedig az elégedettség, hogy súlyos sérüléséből felépülve visszatérhetett az F1-be, elhomályosítja a jelenlegi negatívumokat.

Amikor a Motorsport.com arról kérdezte, bánja-e, hogy újra belevágott az F1-es kalandba, a lengyel így felelt: „Nem. Mert úgy hoztam meg a döntésem, hogy tavaly több mint 6 hétig gondolkodtam rajta.”

„Tudtam, hogy rendkívül nehéz kihívás vár rám egy ilyen versenyképes sportban, és tudtam, hogy a Williamsnek is nehéz lesz. De nem számítottam arra, hogy ennyire felkészületlenül érkezünk meg Ausztráliába.”

„Ezt nem fizikai szempontból értem, sokkal inkább a vezetést tekintve. Számomra a barcelonai tesztnapok lettek volna a legfontosabbak az elmúlt 8 évben versenyzőként. Sajnos egyáltalán nem jött össze. Emiatt nehéz helyzetbe kerültem, de valahogy túl kell jutnunk ezen.”

„Bár küszködtem Ausztráliában, nagyon élveztem a hétvégét. Tudom, hogy honnan jöttem. Nem vagyok egy érzelmes srác, de a verseny után óriási eredményként éltem meg ezt az egészet.”

„Minden, amit tehetek, hogy igyekszem a legjobban végezni a munkámat, próbálom magammal vinni minden egyes hétvége pozitívumait és negatívumait.  Nem hiszek abban, hogy 100 százalékig csak pozitívumok vannak. Mindig lehet javulni – még akkor is, amikor az ember versenyeket nyerni.”

„Tudván, hogy mennyit változott a Forma-1, úgy gondolom, kellően őszinte vagyok magammal, és meg tudom ítélni, mit kell megtanulnom, és miben kell fejlődnöm. Szerintem ez a hozzáállás hozott engem vissza az F1-be, és folytatom a harcot.”

„Sokkal könnyebb lett volna elfogadni 6 éve lehetőségeket a GT3-ban vagy a DTM-ben. Élvezhettem volna, kevesebb stresszel járt volna, és élvezetesebb is lehetett volna, mert valószínűleg jobb pozíciókért küzdhetnék ott.”

„De oka van annak, hogy itt vagyok. És bár lehet, hogy év végére megbánok valamit, egy dolgot biztosan nem: hogy próbálkozom. Ennyire egyszerű.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!