Friss hírek

Kubica: Nem ez jelenti a versenyzést

Fotó: Williams F1

Robert Kubica örül a lehetőségnek, hogy autóba ülhetett a Spanyol Nagydíj első szabadedzésén, azonban azt is világossá tette, hogy nem ez az, amire vágyik.

Kubica idén először a Spanyol Nagydíj első szabadedzésén kapott lehetőséget arra, hogy versenyhétvégén beülhessen a Williams autójába. A lengyel pilóta egyáltalán nem volt elégedett az autó teljesítményével, azonban örül, hogy lehetőséget kapott a csapattól.

A lengyel pilóta nem rágódik azon, hogy miért nem kapott idén versenyzői ülést 2018-ban, azonban azt is megjegyezte, hogy nem ez a jelenlegi helyzet az, amire igazán vágyik.

„Számomra nem az első szabadedzés jelenti a versenyzést, hanem az, ha vasárnap is ott lehetek a rajtrácson. Hiányzik, de ha ilyen sokáig vagy távol tőle, akkor hozzászoksz, és nem kell folyamatosan erre gondolnod” – nyilatkozta Kubica.

„Őszintén szólva a munkámra és a kapott lehetőségekre koncentrálok. Nem úgy tekintek az egészre, hogy nekem kellene ott ülnöm. Örülök annak, amit elértem.

Ha nem próbálnék visszatérni, akkor nem lennék itt” – mondta a lengyel, aki azonban látja azokat a pozitívumokat is, amelyeket tesztpilótaként átélhet, versenyzőként azonban nem lenne rá lehetősége.

„Értékelem a lehetőséget, mert ezzel a szenvedélyemnek élhetek. Versenyző vagyok. Nem versenyzek, de annak érzem magam. Ez nem csak a vezetésről szól, hanem arról is, hogy együtt dolgozunk a csapattal, megpróbálom megérteni az F1 különböző nézőpontjait, a technikai szempontokat, amikre pilótaként nem fő feladatként tekintesz.”

„Kompromisszumokat kell kötni. Életünk minden pillanatában egyensúlyban kell lennünk. Én elégedett vagyok azzal, ami most van.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Kubica: Nem ez jelenti a versenyzést
Fotók: Ocon pályára vitte az Alpine új autóját
Vettel: A sprintfutam csak a problémák foltozgatása
Az Aston Martin szeretné a legjobbat kihozni Vettelből
Vettelék már holnap pályára viszik az új Aston Martint