Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Kubica nem Heidfeld legyőzésére hajt

Robert Kubica nem különösebben foglalkozik azzal, hogy az idei évben eddig minden egyes alkalommal túlszárnyalta csapattársát az időmérő edzéseken, ugyanis jelenleg az a célja, hogy mindenkit megverjen a mezőnyben.

Robert Kubica nem különösebben foglalkozik azzal, hogy az idei évben eddig minden egyes alkalommal túlszárnyalta csapattársát az időmérő edzéseken, ugyanis jelenleg az a célja, hogy mindenkit megverjen a mezőnyben.

A lengyel versenyző hat futamot követően is harcban van a világbajnoki címért, miközben csapattársa, Nick Heidfeld a gumik gyenge tapadása miatt igen gyengén teljesít az időmérő edzéseken.

Kubica elmondta, nem különösebben örül annak, hogy ő a gyorsabb a csapaton belül, hiszen célja az, hogy mindenkinél jobban teljesítsen a versenyeken, és egy nap megszerezze a bajnoki címet.

“Nem azért versenyzek, hogy mindenáron a csapattársam előtt végezzek” – mondta Kubica. “Nem a csapattársam a legfontosabb ellenfelem. Nem igazán foglalkozom azzal, hogy miként teljesít, bár tudom, hogy sokan nem így gondolják ezt.”

“Személy szerint, én nem a csapattársammal versenyzek, hanem a többi 19 versenyzővel. Ha mindenkit magam mögött tudok, akkor az automatikusan azt jelenti, hogy a csapattársam is mögöttem van.”

Kubica azt is elmondta, javuló teljesítményének hátterében az áll, hogy sokkal jobban érzi magát az autóban, mint a tavalyi évben, pedig egyáltalán nem változtatott a hozzáállásán.

“Sok tényezőből áll össze egy versenyző teljesítménye” – magyarázta. “Ha nincsenek meg a megfelelő beállításaid, akkor automatikusan lassabb vagy, mert gyenge az autód tapadása, nem érzed magad elég biztonságban. Ez egy láncreakció.”

“Volt néhány nagyon jó versenyem a tavalyi évben, de akadtak technikai problémáink, és a versenystratégiánk soha nem volt tökéletes, idén viszont teljesen más a helyzet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Kubica nem Heidfeld legyőzésére hajt
Új diffúzorral érkezik Portugáliába a Ferrari
Itt a Racing Point válasza: Ezért nem tesztelték Strollt a Nürburgringen!
Már hétvégén bejelenti Schumacher szerződtetését a Haas?
Súlyos kérdéseket vet fel Stroll pozitív koronavírus-tesztje
Red Bull: Ha Albon nem javul, kívülről kell versenyzőt hoznunk