Kubica: Reálisan kell látnunk a dolgokat

Robert Kubica kizártnak tartja, hogy csapata a hétvégén meg tudja ismételni a monacói bravúrt, ahol jó eséllyel pályázott a futamgyőzelemre két héttel ezelőtt.


Robert Kubica kizártnak tartja, hogy csapata a hétvégén meg tudja ismételni a monacói bravúrt, ahol jó eséllyel pályázott a futamgyőzelemre két héttel ezelőtt.

A Renault lengyel versenyzője fantasztikusan teljesített a szűk utcai ringen, kis híján a pole pozícióból rajtolhatott, ám a startnál pozíciót vesztett az egyik Red Bullal szemben, így végül a harmadik helyen fejezte be a futamot, az idei évben immáron másodszor.

Bár a francia gárda újabb fejlesztésekkel érkezett a Török Nagydíjra, Kubica szerint még lemaradásban vannak legnagyobb ellenfeleikhez, különösen a Red Bullhoz képest, és tovább kell javítaniuk aerodinamikai csomagjukon, hogy eredményesebbek lehessenek.

„Úgy gondolom, hogy többé-kevésbé visszatérünk ahhoz a teljesítmény szinthez, mint ahol a Monacói Nagydíj előtt voltunk” – figyelmeztetett Kubica még az első edzés kezdete előtt Isztambulban.

„Nem lesznek nagy meglepetések, és célunk továbbra sem az első sor lesz, nem számítok arra, hogy olyan jó pozíciókért harcolhatunk majd, mint Monacóban.”

„Azonban természetesen a legjobb tudásomat fogom nyújtani, és szerintem hasonló lesz a teljesítményünk, mint Barcelonában, bár számos csapat használja már az F-csatonrát.”

Kubica azt is elmondta, hogy csapata nem elégedett meg a monacói sikerrel, sőt a kiváló szereplés még inkább feltüzelte, és azóta még keményebben folyik a munka, ugyanis mindannyian tisztában vannak azzal, hogy nagyon kiélezett a küzdelem.

„Reálisan kell látnunk a dolgokat: szinte lehetetlen megismételni a monacói bravúrt ezen a ringen” – magyarázta. „Az egy remek eredmény volt, értékes pontokkal gyarapodtunk. Azonban továbbra is nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy javuljunk.”

Bár sokan óva intették attól, hogy a gyengélkedő Renault-hoz igazoljon, a lengyel pilóta úgy érzi, jól döntött, mikor aláírta szerződését az akkor még bizonytalan jövő előtt álló franciákkal.

„Mikor aláírtam a Renault-val, sokan azt mondták, hogy nagyon rosszul tettem, és ez egy rossz húzás volt” – magyarázta. „Sokan azt mondták, hogy maradnom kellett volna a Saubernél. Azonban azt gondolom, hogy elégedett lehetek a döntésemmel.”

Arra a kérdésre, hogy mi lesz vele a jövő évben, Kubica a következőket mondta: „Nincs itt az ideje, hogy erről beszéljünk. Majd eljön az a pont is, mikor arról kell beszélni, hogy maradok, avagy sem a Renault-nál.”

„Számomra ez most túl korai. Majd meglátjuk. Mikor úgy érzem majd, hogy döntenem kell, akkor dönteni fogok.”

A lengyel pilótát az elmúlt időben sokan kapcsolatba hozták a Ferrarival, sőt olyan hírek is szárnyra kaptak, melyek szerint már előszerződést is kötött az olaszokkal, ám csütörtökön a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali elhintette, hogy nem kívánnak változtatni versenyzői felállásukon 2011-ben.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!