Kubica reméli, hamarosan jó hírekkel szolgálhat - F1VILÁG.HU

Kubica reméli, hamarosan jó hírekkel szolgálhat

HIRDETÉS
Fotó: Renault Sport F1

A korábbi Forma-1-es futamgyőztes, Robert Kubica nem cáfolta, hogy esélye van a Williams egyik ülésére a 2018-as szezonra.

A legfrissebb sajtóhírek szerint Felipe Massa és Paul di Resta mellett a lengyel pilóta is szerepel a patinás kiscsapat listáján.

Kubica korábban a Renault csapatával tesztelt, ám a francia istálló nemrég bejelentette, hogy 2018-ban a Nico Hülkenberg – Carlos Sainz kettőssel vág neki az F1-es küzdelmeknek.

A lengyel versenyzőt természetesen a minap megkérdezték a Williamsszel kapcsolatos pletykákról is.

„Hálás vagyok a Renault-nak a tesztlehetőségért, hiszen sikerült kiderítenem, hogy képes vagyok Forma-1-es autót vezetni” – mondta a korábban súlyos ralibalesetet szenvedett pilóta.

„Most pedig egy megoldáson dolgozunk. Hogy a Forma-1-ben leszek-e, vagy valahol máshol, azt még nem tudom. De próbálok olyan megoldást találni, mely lehetővé teszi számomra azt, hogy folytassam, amit a júniusi teszttel elkezdtem.”

„Az elmúlt években türelmesnek kellett lennem, racionálisan és érzelemmentesen kellett hozzáállnom ehhez az egész helyzethez.”

„Remélhetőleg minden úgy alakul majd, ahogy szeretném, és a közeljövőben lesz néhány pozitív információm.”

Lengyel sajtóhírek szerint Kubica hamarosan a Williamsszel tesztelhet – ezt pedig néhány személyes szponzor teszi lehetővé. A 32 esztendős versenyző ezekre a hírekre is reagált.

Hirdetés

„Muszáj elmondanom, hogy ez nem igaz. A jövőm nem azon múlik, hogy mit csinálnak majd a szponzoraim vagy a partnereim.”

Arra a kérdésre, hogy mit szól azokhoz a pletykákhoz, melyek szerint a hosszú etapok fizikailag problémákat okoztak számára a nyári teszteken, Kubica így felelt: „Örülök, hogy vannak pletykák, mert azok arról szólnak, hogy az autóban ülök, ellentétben a 6 évvel ezelőttiekkel, amikor nem ez volt a helyzet.”

„Szerencsére azok, akik döntéseket hoznak, nem foglalkoznak a pletykákkal és spekulációkkal.”

Úgy tudni, Kubica múlt héten, Szuzukában tesztelt volna a Williams színeiben: a csapat még a szingapúri versenyhétvége előtt szállította oda 3 évvel ezelőtti autóját, a versenypályát pedig 2 napra ki is bérelték Lance Stroll számára.

A tervek szerint a második napon Kubica is autóba ült volna, ám a tesztet finanszírozó Lawrence Stroll aztán úgy határozott, fiának mindkét tesztnapra szüksége lesz ahhoz, hogy megfelelően felkészüljön.

A versenyautót most Austinba szállították, ahol Stroll hamarosan ugyancsak tesztel majd – egyelőre pedig nem világos, hogy Kubica mikor és hol kaphat lehetőséget a brit istállótól.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!