Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek
Next
Prev

Kubica révbe ért, és megszerezte első győzelmét

Robert Kubica pályafutása és csapata első futamgyőzelmét ünnepelhette a vasárnapi Kanadai Nagydíjon, ahol a BMW Sauber, Nick Heidfeld második helyének köszönhetően, kettős diadalt aratott.

Robert Kubica pályafutása és csapata első futamgyőzelmét ünnepelhette a vasárnapi Kanadai Nagydíjon, ahol a BMW Sauber, Nick Heidfeld második helyének köszönhetően, kettős diadalt aratott.

Egy évvel horrorisztikus balesete után, Kubica megszerezte pályafutása első futamgyőzelmét a királykategóriában, mellyel hét futamot követően átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben.

Az első lengyel Forma-1-es versenyző, aki 41 futamot követően felállhatott a dobogó legmagasabb fokára, boldogan nyilatkozott a montreali futam utáni sajtókonferencián.

“Fantasztikus, hogy győzelmet szereztem a BMW Saubernek” – mondta Kubica. “Együtt nőttünk fel, és köszönet illeti a csapatot, hogy egy versenyképes autót biztosított számunkra, mellyel kettős győzelmet arathattunk. Talán nem sikerült volna megvernünk Lewis-t, de fantasztikus eredmény született. Boldog vagyok, a csapat is az, ahogy a hazám, és a rajongóim is azok.”

Bár Kubica a tavalyi évben nem tudta felvenni a versenyt csapattársával, idén szárnyra kapott, és az idei évben mindenkinél több, 42 pontot zsebelt be az első hét versenyen.

A BMW lengyel versenyzője most abban bízik, hogy minden támogatást megkap csapatától, és a lehető legtovább megtartja vezető pozícióját.

“A tavalyi évben szenvedetem, de sikerült megoldást találnom a nehézségekre. Eddig egész jól haladok az idei évben. Boldog vagyok, hogy győzelmet arattam Kanadában, ahol a tavalyi évben hatalmasat buktam. Elértük célunkat, és megszereztük első futamgyőzelmünket.”

“Sikerült véghezvinnünk az álmunkat, és most vezetem a bajnokságot, így nagyon remélem, hogy a csapat mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a lehető legtovább az élen maradhassak” – folytatta Kubica, aki jelenleg négy ponttal előzi meg az őt követő Lewis Hamiltont és Felipe Massát.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!