Kubica szerint a rajtnál dől el minden - F1VILÁG.HU

Kubica szerint a rajtnál dől el minden

HIRDETÉS

Robert Kubica szerint kulcsfontosságú lesz a rajt a holnapi futamon, ahol mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy maga mögött tartsa a Renault versenyzőit az első körökben.

Robert Kubica szerint kulcsfontosságú lesz a rajt a holnapi futamon, ahol mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy maga mögött tartsa a Renault versenyzőit az első körökben.

A BMW Sauber versenyzője bombaformában tért vissza montreali bukását követően, és a mai időmérő edzésen megszerezte a negyedik helyet. Azonban az egyre jobban teljesítő Renault versenyzői közvetlenül mögüle indulnak, így kétség sem férhet hozzá, hogy komoly nyomás alatt tartják majd Kubicát az első körökben.

“Nem hiszem, hogy ennél jobb eredmény elérhető lett volna” – mondta Kubica. “Úgy érzem, jó formában leszünk a versenyen, bár biztos vagyok benne, hogy a Renault közelebb van hozzánk, mint mi a Ferrarihoz. Mivel roppant nehéz az előzés ezen a pályán, fontos volt, hogy jó helyre kvalifikáljam magam. Jól kell rajtolnom, és az egész versenyen keményen kell hajtanom.”

Robert csapattársa, Nick Heidfeld csak a Renault duója mögött a hetedik helyen landolt, ám boldog volt, hogy nem jött elő hátfájása, mellyel pénteken küszködött.

“Rendben ment a kvalifikáció, azonban nem vagyok elégedett a helyezésemmel. Utolsó gyorskörömön az autó hátulja furcsán viselkedett az első sikánban, és túlkormányozottá vált a gép. Ettől eltekintve, az autó egyensúlya sokkal jobb, mint pénteken volt” – magyarázta Heidfeld. “A délelőtti edzésen elért időeredményeim nem tükrözték a valós sebességem, mert hatalmas volt a forgalom előttem. Szerencsére azonban a hátammal nem volt gond, tegnap megfelelő kezelést kaptam orvosaimtól.”

“A Ferrari erősebb nálunk, és a Renault is fenyeget. Holnapra esőt mondanak, és megmondom őszintén, örülnék az esős versenynek. Már régóta nem volt esős futam, és nagyon szeretek vezetni az esőben. Megkavarná az erőviszonyokat, és élvezetessé tenné a nézők számára a versenyt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!