Kubica szerint még bármi megtörténhet - F1VILÁG.HU

Kubica szerint még bármi megtörténhet

HIRDETÉS

Robert Kubica a megjósolhatatlan tényezőkre számít a hajrában, ugyanis tisztában van azzal, hogy normális körülmények között nem lesz esélye a bajnoki cím megszerzésére, hiszen a BMW Sauber nem elég gyors ahhoz, hogy harcba szállhasson ellenfeleivel.

Robert Kubica a megjósolhatatlan tényezőkre számít a hajrában, ugyanis tisztában van azzal, hogy normális körülmények között nem lesz esélye a bajnoki cím megszerzésére, hiszen a BMW Sauber nem elég gyors ahhoz, hogy harcba szállhasson ellenfeleivel.

A lengyel versenyző mindössze 12 ponttal van lemaradva a listavezető Lewis Hamilton mögött a bajnokságban, miközben már csak két futam van hátra.

Annak ellenére, hogy az egy futamgyőzelemmel rendelkező Kubica igazából csak külső szemlélőnek számít a bajnoki címért folytatott küzdelemben, a lengyel nem zárja ki egy meglepetés eredmény lehetőségét, ugyanis véleménye szerint még bármi megtörténhet.

A BMW Sauber versenyzője egy olyan előnyben is van riválisaival szemben, hogy neki nincs mit veszítenie az utolsó két megmérettetésen.

“Mivel lemaradásom tizenkét pont a szezon utolsó két állomása előtt, azt gondolom, hogy az előttem álló másik két versenyzőnek sokkal több a veszítenivalója, mint az én nyernivalóm” – mondta Kubica a Kínai Nagydíj csütörtöki sajtókonferenciáján.

“Természetesen jó lenne, ha egy gyorsabb autónk lenne, amellyel harcba szállhatnánk a pole pozíciókért illetve a futamgyőzelmekért, és akkor azt mondhatnám, hogy valóban van esélyem, mert normális körülmények között is fel tudom venni a harcot a többiekkel. Azonban nem titok, hogy az elmúlt időben lemaradtunk az előttünk lévőktől.”

“Továbbá mind a Renault, mind pedig a Toyota gyorsabb volt nálunk Fujiban, így sokkal nehezebb harcban maradnunk a Ferrarival és a McLarennel.”

“Azonban az elmúlt versenyek is megmutatták, hogy bármi lehetséges, az időjárás, a biztonsági autó, és az első kanyarban történtek miatt. A versenyzés kiszámíthatatlan, ezért is kell mindent megtennünk azért, hogy a lehető legjobban dolgozzunk.”

Kubica továbbá azt is elmondta, hogy csak azért lehet még mindig harcban a bajnoki címért, mert a BMW Sauber hihetetlenül megbízható volt az idei évben.

“Úgy gondolom, hogy csak azért lehetek még harcban a bajnoki címért, mert egyenletesen teljesítettünk, illetve a megbízhatóságunk is kimagasló volt” – magyarázta a lengyel versenyző.

Hirdetés

“A tavalyi évhez képest hatalmas fejlődést értünk el. Tavaly számos technikai problémánk volt, míg idén semmi, így ezen a területen sikerült a legnagyobbat fejlődnünk.”

“Ezért is lehet az, hogy még mindig partiban vagyunk. Természetesen nem mi vagyunk a legjobb helyzetben, azonban az, hogy azon három versenyző között vagyok, akik még harcban vannak a bajnoki címért, nem másnak, mint a 100%-os megbízhatóságunknak köszönhető.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!