Kubica szerint még bármi megtörténhet

Robert Kubica a megjósolhatatlan tényezőkre számít a hajrában, ugyanis tisztában van azzal, hogy normális körülmények között nem lesz esélye a bajnoki cím megszerzésére, hiszen a BMW Sauber nem elég gyors ahhoz, hogy harcba szállhasson ellenfeleivel.

Robert Kubica a megjósolhatatlan tényezőkre számít a hajrában, ugyanis tisztában van azzal, hogy normális körülmények között nem lesz esélye a bajnoki cím megszerzésére, hiszen a BMW Sauber nem elég gyors ahhoz, hogy harcba szállhasson ellenfeleivel.

A lengyel versenyző mindössze 12 ponttal van lemaradva a listavezető Lewis Hamilton mögött a bajnokságban, miközben már csak két futam van hátra.

Annak ellenére, hogy az egy futamgyőzelemmel rendelkező Kubica igazából csak külső szemlélőnek számít a bajnoki címért folytatott küzdelemben, a lengyel nem zárja ki egy meglepetés eredmény lehetőségét, ugyanis véleménye szerint még bármi megtörténhet.

A BMW Sauber versenyzője egy olyan előnyben is van riválisaival szemben, hogy neki nincs mit veszítenie az utolsó két megmérettetésen.

“Mivel lemaradásom tizenkét pont a szezon utolsó két állomása előtt, azt gondolom, hogy az előttem álló másik két versenyzőnek sokkal több a veszítenivalója, mint az én nyernivalóm” – mondta Kubica a Kínai Nagydíj csütörtöki sajtókonferenciáján.

“Természetesen jó lenne, ha egy gyorsabb autónk lenne, amellyel harcba szállhatnánk a pole pozíciókért illetve a futamgyőzelmekért, és akkor azt mondhatnám, hogy valóban van esélyem, mert normális körülmények között is fel tudom venni a harcot a többiekkel. Azonban nem titok, hogy az elmúlt időben lemaradtunk az előttünk lévőktől.”

“Továbbá mind a Renault, mind pedig a Toyota gyorsabb volt nálunk Fujiban, így sokkal nehezebb harcban maradnunk a Ferrarival és a McLarennel.”

“Azonban az elmúlt versenyek is megmutatták, hogy bármi lehetséges, az időjárás, a biztonsági autó, és az első kanyarban történtek miatt. A versenyzés kiszámíthatatlan, ezért is kell mindent megtennünk azért, hogy a lehető legjobban dolgozzunk.”

Kubica továbbá azt is elmondta, hogy csak azért lehet még mindig harcban a bajnoki címért, mert a BMW Sauber hihetetlenül megbízható volt az idei évben.

“Úgy gondolom, hogy csak azért lehetek még harcban a bajnoki címért, mert egyenletesen teljesítettünk, illetve a megbízhatóságunk is kimagasló volt” – magyarázta a lengyel versenyző.

“A tavalyi évhez képest hatalmas fejlődést értünk el. Tavaly számos technikai problémánk volt, míg idén semmi, így ezen a területen sikerült a legnagyobbat fejlődnünk.”

“Ezért is lehet az, hogy még mindig partiban vagyunk. Természetesen nem mi vagyunk a legjobb helyzetben, azonban az, hogy azon három versenyző között vagyok, akik még harcban vannak a bajnoki címért, nem másnak, mint a 100%-os megbízhatóságunknak köszönhető.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS