Kubica szerint sok van még a Renault-ban - F1VILÁG.HU

Kubica szerint sok van még a Renault-ban

HIRDETÉS

Robert Kubica abszolút pozitívan várja a hétvégi Ausztrál Nagydíjat, jóllehet csapatának pont nélkül kellett elhagynia a szezonnyitónak helyet adó Bahreint. A lengyel pilóta úgy érzi, sok van még az autóban.



Robert Kubica abszolút pozitívan várja a hétvégi Ausztrál Nagydíjat, jóllehet csapatának pont nélkül kellett elhagynia a szezonnyitónak helyet adó Bahreint.

A lengyel versenyzőnek minden esélye megvolt arra, hogy a pontszerző helyen végezzen Szahírban, azonban az első kanyarkombinációban összeütközött Adrian Sutillal, aminek következtében azonnal visszacsúszott a mezőny végére.

Kubica azonban elégedett volt a hétvégén látottakkal, és úgy gondolja, hogy a Renault R30 képes lesz a pontszerzésre a következő futamon Melbourne-ben, különösen úgy, hogy az ausztrál ring egyébként is jobban fekszik a versenygépnek.

„Egy nagyon intenzív téli felkészülési időszakon vagyunk túl, rengeteget dolgoztunk, hogy megértsük és fejlesszük az autót, így nagyon boldog voltam, hogy végre élesben is összemérhetjük erőnket a többiekkel” – mondta a lengyel pilóta.

„Még néhány versenyt meg akarok várni, hogy levonjam a megfelelő következtetéseket, és megítélhessem az autó teljesítményét, ugyanis Bahrein bizonyos szempontból nem egy szokványos pálya, de abszolút pozitívan látom a jövőt.”

„Nem sikerült megmutatnunk a bennünk rejlő erőt sem az időmérőn, sem pedig a versenyen, azonban mindkét esetben jó esély volt a hetedik helyre, amit végül bizonyos okok miatt nem sikerült elérnünk.”

„Ez sajnálatos, és csalódással töltött el, azonban annak nagyon örülök, hogy megvolt ennek a lehetősége, tehát a mindenünk megvan ahhoz, hogy jobb teljesítményt nyújtsunk, csak egyszerűen nem jöttek össze a dolgok a szezonnyitón.”

Kubica azt is elmondta, hogy szerinte sokkal eredményesebbek lesznek a hétvégi versenyen, ahol valóban kijöhet az R30-as modellben rejlő potenciál, és értékes pontokkal hagyhatják el Ausztráliát.

Hirdetés

„Már a téli teszteken az volt az érzésem, hogy Melbourne sokkal jobb lehet számunkra, mint Bahrein” – folytatta.

„Most, hogy megláttuk, miként teljesítenek a többiek, és további információkat gyűjtöttünk az autónkról, még inkább azt gondolom, hogy egy kiváló versenypálya lesz számunkra az ausztrál.”

„A pálya tapadása gyenge a hétvége elején. Kiváló mechanikai tapadásra, és fékstabilitásra van szükséged, így bízom abban, hogy jól szerepelhetünk, és megmutathatjuk az autóban rejlő potenciált.”

A Renault az első négyet veszi célba

A Renault főmérnöke, Alan Permane úgy gondolja, hogy csapata képes lehet felvenni a harcot az élbollyal az idei szezonban, miután kielégítő volt a teljesítménye a szezonnyitón.

„Robert valóban fantasztikus munkát végzett, hiszen azt követően, hogy visszacsúszott az utolsó helyekre, feltornázta magát a 11. pozícióba, és olyan gyors volt, mint a két Mercedes, és Jenson Button a McLarennel” – mondta a szakember.

„Tiszta sor, hogy jelenleg nem vagyunk egy ligában a Ferrarival és a Red Bullal, de az eddig látottak alapján azt gondolom: az idei évben képesek leszünk arra, hogy harcba szálljunk az értékes pontokért.”

Permane nem titkolta, hogy céljuk az lesz, hogy mindkét autójukat bejuttassák az időmérő utolsó körébe, és ennek elérése érdekében néhány újítással készülnek a hétvégi futamra.

„Lesz néhány új aero elemünk Melbourne-re, melyek javíthatnak az autó teljesítményén” – magyarázta. „Lesz egy új első vezetőszárny, és egy módosított hátsó szárnyelem, amik a leszorító erő szintet hivatottak növelni.”

„Természetesen minden területet figyeljük, de nem titok, hogy a leszorító erő a legfontosabb a Forma-1-ben, így minél több van belőle, annál jobb.”

“Továbbá a gyengéinket is meg akarjuk oldani a mechanikai téren, de ez egy hosszabb távú terv, és még néhány versenynek el kell telnie ahhoz, hogy bevethessük átdolgozott felfüggesztésünket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!