Friss hírek

Kubica szerint sorsdöntő futamok előtt áll a BMW

A BMW Sauber lengyel versenyzője, Robert Kubica bízik benne, hogy csapata megfelelően reagál majd franciaországi mélyrepülésére, és ráeszmél arra, hogy minden eddiginél keményebben kell dolgoznia, ha vissza akar térni az élmezőnybe.

A BMW Sauber lengyel versenyzője, Robert Kubica bízik benne, hogy csapata megfelelően reagál majd franciaországi mélyrepülésére, és ráeszmél arra, hogy minden eddiginél keményebben kell dolgoznia, ha vissza akar térni az élmezőnybe.

Azt követően, hogy parádés kettős győzelmet aratott Montrealban, a német-svájci alakulat borzalmasan gyengén szerepelt a két héttel ezelőtti Francia Nagydíjon, ahol esélye sem volt felvenni a versenyt legközelebbi riválisaival.

Kubica tisztában van azzal, hogy csapata nem engedhet meg magának még egy ilyen eredményt, és minden eddiginél keményebbe kell dolgoznia, ha tartani akarja a lépést a Ferrarival és a McLarennel.

“Jelenleg nincs meg a sebességünk ahhoz, hogy harcba tudjunk szállni az előttünk álló ellenfeleinkkel, és az sem titok, hogy komoly újításokat kell bevetnünk ahhoz, hogy visszatérjünk arra a szintre, ahol a szezon elején is voltunk” – mondta Kubica a Forma-1 hivatalos oldalának adott nyilatkozatában.

“Az, hogy nem állhattunk fel a dobogóra Magny-Cours-ban, ékesen bizonyítja, hogy nem szorítkozhatunk mindig mások hibáira. Lewis büntetése természetesen segített, mert egy potenciális ellenfelünk került mögénk a versenyen.”

“Franciaországban minden eddiginél nagyobb volt a különbség köztünk és a Ferrari között, míg más riválisaink is közelebb kerültek hozzánk. Ez egy jel, hogy komolyan kell vennünk a munkát és gyorsan kell reagálnunk a kialakult helyzetre.”

Bár Heidfeld múlt heti interjújában azt állította, hogy a BMW Sauber legutóbbi fejlesztéseivel ismét felveheti majd a harcot a Ferrarival és a McLarennel, Kubica szerint csak a következő néhány futam után lehet egyértelműen kijelenteni, partiban vannak-e még az idei vb-címért.

“Nem csak a Ferrari és a köztünk lévő különbséget kell néznünk, a McLarenről sem szabad megfeledkeznünk” – mondta a lengyel versenyző. “Arról nem is beszélve, hogy a Toyota és a Renault is egyre jobb formában van.”

“Éppen ezért úgy gondolom, hogy Silverstone és Hockenheim után lehet majd ismét beszélni az aktuális erőviszonyokról, mert egyelőre nagyon szoros a mezőny, és még bárki megelőzheti a másikat, mind az egyéni, mind a konstruktőri pontversenyben.”

“A múlt heti silverstone-i teszt pozitívan zárult, és véleményem szerint helyes döntéseket hoztunk. Azonban erre csak a hétvégén kaphatunk választ” – tette hozzá Kubica.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!