Friss hírek

Kubica szerint túl optimista volt a bűnbánó Vettel

Robert Kubica úgy gondolja, hogy Sebastian Vettel túlzottan optimista volt, mikor három körrel a futam leintése előtt kétségbeesetten próbálta védeni pozícióját, aminek az lett a vége, hogy összeütköztek és mindketten kiestek.

Robert Kubica úgy gondolja, hogy Sebastian Vettel túlzottan optimista volt, mikor három körrel a futam leintése előtt kétségbeesetten próbálta védeni pozícióját, aminek az lett a vége, hogy összeütköztek és mindketten kiestek.

A sportfelügyelők szerint a Red Bull Racing pilótája hibázott, mert elkerülhető lett volna az ütközés, amiért egy tíz rajtpozíciós büntetést kapott a Maláj Nagydíjra.

Kubica nem kívánt ítélkezni az ügyben, azt viszont elmondta, hogy szerinte túlságosan optimista volt egykori márkatársa, aki jobban tette volna, ha belenyugszik a vereségbe, és zsebre teszi a harmadik helyért járó biztos hat pontot.

“Nehéz lenne megmondani, hogy kinek a hibája volt, de azt gondolom, hogy egy kicsit talán túlzottan optimista volt” – mondta a BMW versenyzője, aki csapatfőnöke szerint megnyerhette volna a futamot, mert sokkal gyorsabb volt az utolsó körökben a kemény gumikon, mint előtte álló, lágy gumikon szenvedő riválisai.

“Akkor még megértettem volna a harciasságát, ha az utolsó kör utolsó kanyarjában történt volna mindez, de ez még csak az első verseny, így nagyon fontos a pontszerzés. Fontos, hogy megértsd, és felfogd, milyen pozícióban vagy.”

“Ha abban a kanyarban nem is előztem volna meg, akkor hárommal később biztosan megteszem, mert körönként három másodperccel voltam gyorsabb nála. Bosszantó a dolog, mert mindketten egy kiváló hétvégét teljesíthettünk volna, és a végén egyetlen pontot sem szereztünk.”

Vettel egy “buta versenybalesetnek” nevezte a történteket, és elnézést kért csapatáról, illetve versenyzőtárástól.

“Kiváló pozícióban voltam, a második helyen autóztam az utolsó körökben, azonban egyre jobban fogytak az abroncsaim, Robert pedig sokkal gyorsabb volt nálam” – mondta a német pilóta a futam után. “Mikor összeütköztünk, ő volt elől, de nem tudtam elkerülni, képtelen voltam megállítani az autót, és jobbra sem tudtam fordulni.”

“Bosszantó, mert mindkettőnk versenye véget ért. Hogy el kellett volna-e engednem? Mindig harcolni akarsz. Talán jobban tettem volna, ha visszaveszek a tempóból, és beérem a biztos harmadik hellyel, de ez az élet. Megpróbáltam védeni a pozíciómat, azt gondoltam sikerül, de nem volt elég tapadásom ahhoz, hogy elkerüljem az ütközést.”

“Elnézést kérek a csapattól, és Roberttől, hiszen ez nem csak én, hanem az ő versenyét is tönkretette” – mondta Vettel csalódottan.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!