Kubica szerint túl optimista volt a bűnbánó Vettel

Robert Kubica úgy gondolja, hogy Sebastian Vettel túlzottan optimista volt, mikor három körrel a futam leintése előtt kétségbeesetten próbálta védeni pozícióját, aminek az lett a vége, hogy összeütköztek és mindketten kiestek.

Robert Kubica úgy gondolja, hogy Sebastian Vettel túlzottan optimista volt, mikor három körrel a futam leintése előtt kétségbeesetten próbálta védeni pozícióját, aminek az lett a vége, hogy összeütköztek és mindketten kiestek.

A sportfelügyelők szerint a Red Bull Racing pilótája hibázott, mert elkerülhető lett volna az ütközés, amiért egy tíz rajtpozíciós büntetést kapott a Maláj Nagydíjra.

Kubica nem kívánt ítélkezni az ügyben, azt viszont elmondta, hogy szerinte túlságosan optimista volt egykori márkatársa, aki jobban tette volna, ha belenyugszik a vereségbe, és zsebre teszi a harmadik helyért járó biztos hat pontot.

“Nehéz lenne megmondani, hogy kinek a hibája volt, de azt gondolom, hogy egy kicsit talán túlzottan optimista volt” – mondta a BMW versenyzője, aki csapatfőnöke szerint megnyerhette volna a futamot, mert sokkal gyorsabb volt az utolsó körökben a kemény gumikon, mint előtte álló, lágy gumikon szenvedő riválisai.

“Akkor még megértettem volna a harciasságát, ha az utolsó kör utolsó kanyarjában történt volna mindez, de ez még csak az első verseny, így nagyon fontos a pontszerzés. Fontos, hogy megértsd, és felfogd, milyen pozícióban vagy.”

“Ha abban a kanyarban nem is előztem volna meg, akkor hárommal később biztosan megteszem, mert körönként három másodperccel voltam gyorsabb nála. Bosszantó a dolog, mert mindketten egy kiváló hétvégét teljesíthettünk volna, és a végén egyetlen pontot sem szereztünk.”

Vettel egy “buta versenybalesetnek” nevezte a történteket, és elnézést kért csapatáról, illetve versenyzőtárástól.

“Kiváló pozícióban voltam, a második helyen autóztam az utolsó körökben, azonban egyre jobban fogytak az abroncsaim, Robert pedig sokkal gyorsabb volt nálam” – mondta a német pilóta a futam után. “Mikor összeütköztünk, ő volt elől, de nem tudtam elkerülni, képtelen voltam megállítani az autót, és jobbra sem tudtam fordulni.”

“Bosszantó, mert mindkettőnk versenye véget ért. Hogy el kellett volna-e engednem? Mindig harcolni akarsz. Talán jobban tettem volna, ha visszaveszek a tempóból, és beérem a biztos harmadik hellyel, de ez az élet. Megpróbáltam védeni a pozíciómat, azt gondoltam sikerül, de nem volt elég tapadásom ahhoz, hogy elkerüljem az ütközést.”

“Elnézést kérek a csapattól, és Roberttől, hiszen ez nem csak én, hanem az ő versenyét is tönkretette” – mondta Vettel csalódottan.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!