Kubica tart tőle, hogy kifutnak az időből - F1VILÁG.HU

Kubica tart tőle, hogy kifutnak az időből

Robert Kubica aggódik amiatt, hogy a múlt héten kihagyott tesztnapok miatt a Williams csapata nem tud megfelelően felkészülni az F1-es szezonkezdetre.

Van mit bepótolnia a Williams csapatának Barcelonában, miután múlt héten két teljes tesztnapot kihagytak, mert az autó nem készült el időben. Az istállóra így nehéz időszak várt, hiszen jócskán lemaradtak a többiekhez képest a felkészülésben. 

Szerdán Kubica körözött a Williams versenygépével, és azon dolgozott, hogy behozzák a múlt héten elvesztegetett időt. A lengyel pilóta Carlos Sainzcal együtt a legszorgalmasabb versenyző volt, ugyanis 130 kört tett meg összesen. 

A 8 év után visszatérő versenyző örül, hogy jó néhány kilométert gyűjtöttek, azonban kicsit aggódik amiatt, hogy vészesen fogy a tesztre fordítható idő. 

„Egyrészt produktív napunk volt, de másrészt talán nem, mert kifutunk az időből” – nyilatkozta Kubica. „Versenyzői szempontból nem csináltunk semmit az autón, szóval van még sok dolog, amire rá kell jönnünk, és sajnos nem sok időnk maradt az első verseny előtt.”

„Nem arról van szó, hogy az emberek nem dolgoznak – folytatnunk kell, javulnunk kell, és meg kell oldanunk a dolgokat. A problémák nem segítenek nekünk, szóval maximális erőfeszítéseket kell tennünk abba, hogy megoldjuk őket.”

„Ha sima szezonkezdetünk lesz, akkor az segíteni fog, de ehhez a legnagyobb erőfeszítésekre van szükségünk” – folytatta. 

„Vegyes érzéseim vannak, mert pozitív, hogy sok kört tettünk meg, de másrészt nem maradt sok időnk. Nem vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk, különösen az én szempontomból, de bújjuk az adatokat és ellenőrzünk különböző dolgokat.”

„Remélem, a következő napokban több időnk lesz arra, hogy elkezdjünk játszadozni az autóval, és meglátjuk, hogy hogyan reagál néhány dologra.”

A kérdésre, milyen eredményre számíthatnak az Ausztrál Nagydíjon, Kubica így felelt: „A legnagyobb siker az lenne, hogy úgy fejezzük be a hétvégét, hogy jó munkát végeztünk. Lehet, hogy nem fogunk harcba szállni azokkal, akikre néhányan számítanak.”

„Ha elégedett leszek vasárnap este mindennel, amit csináltam aznap, akkor boldog leszek. Őszinte vagyok és vannak elvárásaim magam felé, szóval ha elégedettség lesz bennem, akkor örülni fogok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!