Kubica tökéletesen érzi magát - F1VILÁG.HU

Kubica tökéletesen érzi magát

HIRDETÉS

Robert Kubica köszöni szépen, kiválóan érzi magát, és száz százalékosan felkészült a hétvégi Amerikai Nagydíjra, nem egészen egy héttel horrorisztikus balesetét követően, melyet a csodával határos módon egy enyhébb agyrázkódással megúszott.

Robert Kubica köszöni szépen, kiválóan érzi magát, és száz százalékosan felkészült a hétvégi Amerikai Nagydíjra, nem egészen egy héttel horrorisztikus balesetét követően, melyet a csodával határos módon egy enyhébb agyrázkódással megúszott.

A BMW Sauber lengyel versenyzője hatalmas balesetet szenvedett a Kanadai Nagydíjon, mikor a verseny 27. körében a visszafordító előtt elvesztette autója felett az uralmát és 200 km/h feletti sebességgel nyílegyenesen a betonfalba csapódott, ahonnan visszapattanva átszáguldott a pályán, és oldalra állva megállt.

Kubicát azonnal helikopterrel kórházba szállították, ahol megállapították, nincs komolyabb sérülése, és egy enyhébb agyrázkódással, és bokaficammal megúszta az esetet. A lengyel versenyzőt vasárnap este bent tartották a kórházban, ám hétfő reggel elhagyhatta az egészségügyi intézményt.

“Úgy érzem magam, mintha semmi nem történt volna, és már alig várom, hogy ismét autóba ülhessek” – mondta Kubica az Amerikai Nagydíj sajtótájékoztatóján. “Kanadában nem volt szerencsém, pénteken is problémáim voltak, a verseny sem alakult jól, aztán jött a nagy becsapódás. Azonban már az első nap 100 százalékosan jól voltam. Mintha teljesen megújultam volna. Nagyon szerencsés voltam, aminek örülök. Fontos számomra, hogy minél előbb volán mögé üljek, de még várnom kell a FIA döntésére, ám én jól érzem magam, mintha semmi nem történt volna.”

Kubica egyelőre még nem kapott zöld jelzést a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosaitól, és még a délután folyamán egy kivizsgáláson részt kell vennie, ahol eldől majd, indulhat-e a hétvégi versenyen.

“Lesz még egy kivizsgálás” – folytatta Kubica. “A montreali orvosom azt mondta, minden rendben van. Meg voltak lepődve, hogy szinte karcolás nélkül megúszta a balesetet. Teljesen jól érzem magam, de még várom kell a FIA döntésére. Bízom benne, hogy autóba ülhetek, és jobban szerepelhetek a hétvégén, mint Kanadában.”

Kubica továbbá köszönetet mondott a szövetségnek, amiért az elmúlt években sokat javítottak a versenyzés biztonságán, ugyanis biztosan életét vesztette volna, ha az eset 10 évvel ezelőtt történt volna.

“Versenyeztünk Trullival a kanyart megelőzően, aztán balra húztam, hiszen balos volt a kanyar, azt hittem, hogy ő is arra tart, majd jobbra mentem, de ő is” – magyarázta a lengyel sofőr. “Összeértünk, az első szárnyam leszakadt, beszorult az autóm alá, és mikor a fűre érkeztem az autó már a levegőben volt, és a betonfal állított meg. Semmi más nem történt. Visszanézve sokkal jobban meg voltam döbbenve, mint valóságban. Mikor megálltam, tudtam, hogy nincs komoly bajom. Pár évvel ezelőtt egy sokkal nagyobb közúti balesetem volt, akkor tudtam, hogy nagy a baj, ám most tisztában voltam vele, hogy nincs komolyabb sérülésem, bár egy picit fájt a bokám.”

“Ez az eset is bizonyítja, hogy a FIA sokat tett az elmúlt években a biztonság javításáért, amiért nagy köszönet illeti. Tíz évvel ezelőtt bizonyára meghaltam volna.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!