Brit Nagydíj

Kubica tovább kritizálja a BMW-t

Bár az idei szezonnak már lassan egy hónapja vége, Robert Kubica még mindig kritizálja csapatát, mert úgy érzi, hogy nem volt közös a céljuk a szezon végén, mikor egyszerűen képtelen volt tartani a lépést a többiekkel.

Bár az idei szezonnak már lassan egy hónapja vége, Robert Kubica még mindig kritizálja csapatát, mert úgy érzi, hogy nem volt közös a céljuk a szezon végén, mikor egyszerűen képtelen volt tartani a lépést a többiekkel.

A BMW Sauber fantasztikusan kezdte az idei évet, az első versenyeken partiban volt a Ferrarival és a McLarennel, sőt egy ideig még a bajnokságot is vezette.

Kubica a szezon hetedik állomásának helyet adó Kanadai Nagydíjon megszerezte pályafutása és csapat első futamgyőzelmét és a bajnokág élére állt, ám visszatérve Európába talajt vesztett, és már nem tudta tartani a lépést a többiekkel.

A BMW vezetése ugyan hangsúlyozta, nem állt le a fejlesztésekkel, azonban egyszerűen nem úgy működtek az újítások a versenypályán, ahogy azt a szélcsatornában elért eredmények alapján várták.

Ez pedig olyannyira kihatott a csapat teljesítményére, hogy a szezon végére több csapat is beelőzte.

Kubica a szezon második felében az említett okok miatt többször is összekapott a német-svájci alakulat vezetésével, azonban ennek ellenére jövőre is a BMW versenyzője marad.

A 23 éves lengyel pilóta ismét hangsúlyozta, hogy nem volt megelégedve csapatával a szezon második felében, és nagyon reméli, hogy jövőre minden rendben lesz az évközi fejlesztésekkel, mikor számos új szabály kerül bevezetésre, és drasztikusan csökkentik a tesztkilométerek számát a Forma-1-ben.

“Nem sikerült úgy fejlesztenünk az autót, ahogy arra számítottunk” – mondta Kubica a holland Formula 1 Race Report c. lapnak. “Az utolsó versenyeken még a Toro Rosso is egyre közelebb került hozzánk.”

“Nem a pénzzel vagy az emberi erővel volt a probléma. A Renault sem a leggazdagabb csapat, mégis két bajnoki címet szerzett az elmúlt években. Az idei évben mindent beleadtunk, és minden esélyünk megvolt arra, hogy csodát csináljunk, azonban nem tudtunk élni a lehetőséggel.”

“Az utolsó két-három hónapban olyan érzésem volt, mintha a csapat céljai nem lettek volna azonosak az enyémekkel” – tette hozzá a lengyel versenyző.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS