Szahíri Nagydíj

Kubica továbbra sincs megelégedve a BMW-vel

Kubica továbbra sincs megelégedve a BMW-vel

A BMW Sauber lengyel versenyzője, Robert Kubica annak ellenére sincs megelégedve csapata idei évben mutatott fejlődésével, hogy az elmúlt versenyen több órán át beszélt aggodalmairól a csapatvezető, Mario Theissennel.

A BMW Sauber lengyel versenyzője, Robert Kubica annak ellenére sincs megelégedve csapata idei évben mutatott fejlődésével, hogy az elmúlt versenyen több órán át beszélt aggodalmairól a csapatvezető, Mario Theissennel.

Kubica nem rejtette véka alá nemtetszését azzal kapcsolatban, hogy csapata képtelen tartani a fejlesztési tempót a McLarennel és a Ferrarival, pedig a szezon elején szinte teljesen azonos szinten voltak az említett két élcsapattal.

Bár Theissen az Olasz Nagydíjnak helyet adó Monzában leült versenyzőjével, és állítólag megbeszélték nézeteltéréseiket, Kubica elmondta, hogy továbbra is bosszankodik bizonyos dolgok miatt.

“A nézeteim nem változtak sokat” – mondta a lengyel pilóta a riportereknek Szingapúrban. “Valóban leültünk, de semmi titok vagy csoda nem volt a megbeszélésben. Jó volt beszélni, de a helyzet ettől még nem változott.”

Kubica egyébként azért bosszús, mert a BMW Sauber egészen a szezon közepéig harcban volt a bajnoki címért, ám az idény második felében jócskán lemaradt, ugyanis képtelen volt tartani a fejlesztési tempót a McLarennel és a Ferrarival.

A lengyel versenyzőnek Monzában telt be a pohár, és nyilvánította ki nemtetszését, ugyanis elmondása szerint úgy érezte, rajta kívül senki nem törekszik a maximumra a csapaton belül.

“Természetesen, mint minden versenyző, a maximumra törekszel, és mindig jobb autót akarsz, és gyorsabb szeretnél lenni” – mondta. “Függetlenül attól, hogy nyersz-e vagy sem, mindig találsz olyan területeket, melyeken javítani lehetne. Nem titok, hogy nem sikerült olyan mértékben fejlesztenünk, ahogy azt előre elterveztük.”

“Mostanában stagnál a teljesítményünk, de még így is képesek vagyunk jó eredményeket elérni. Ha nem lett volna problémánk a második kiállás alkalmával Spában, akkor biztos vagyok benne, hogy felállhattam volna a dobogó egyik fokára – még akkor is, ha nem volt egyszerű a futam vége.”

“Bár a köridők terén nem mi vagyunk a legerősebbek, kiváló a megbízhatóságunk, és jó eredmények elérésére vagyunk képesek” – magyarázta Kubica.

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint mi az oka annak, hogy csapata nem tudta tartani a fejlesztési tempót az élcsapatokkal, a lengyel pilóta a következőket mondta: “Nem tudom. Biztosan vétettünk néhány hibát az új elemek kiválasztásakor, de hamar rájöttünk azokra – szóval a csapat nagyon jól reagálta le ezeket a helyzeteket.”

“Azonban egyszerűen nem tudtuk megfelelő ritmusban fejleszteni az autót. Folyamatosan kerültek fel új elemek az autóra, de sajnos valamilyen oknál fogva soha nem hozták azokat az eredményeket a pályán, mint amit elvártunk volna tőlük a szélcsatornában és a szimulációk során szerzett adatok alapján.”

“Az év elején nagyon élvezetes csatákat vívtunk a Ferrarival és a McLarennel, azonban mostanában már nem tudjuk befogni őket. Sőt a többiek is egyre erősebbek, a Renault is közelebb került hozzánk, a Toro Rosso is, és nem csak a monzai győzelmük után mondom ezt, hiszen már korábban is volt néhány olyan helyszín, ahol jobbak voltak nálunk. Keményen kell dolgoznunk, hogy az utolsó versenyig harcban maradhassunk ellenfeleinkkel.”

“Mindenki nagyon motivált a csapaton belül, és megpróbálja a legjobb tudását nyújtani. Nem mondhatjuk, hogy olyan rossz lenne a helyzet, hiszen megbízhatóságunk sokkal jobb, mint tavaly volt. Ezen a területen rengeteget fejlődtünk, de sajnos nem vagyunk olyan erősek, mint a szezon elején. Azonban ilyen a versenyzés, ilyen a sport.”

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen egyébként örül, hogy versenyzője nem elégszik meg a jelenlegi helyzettel és többet akar.

“Nagyon boldog vagyok, hogy többet és többet akar, máskülönben nem lenne esélye megszerezni a bajnoki címet” – magyarázta a német szakember. “A kérdés már csak az, hogy mit tudunk tenni, mely területeken tudunk javítani.”

“Az elmúlt időben valóban kisebb mértékű fejlődést sikerült elérnünk, mint legnagyobb ellenfeleinknek, de ez nem a mi hibánk, ilyen ez a terület. Néha sikerül nagyobb előrelépést elérned, néha viszont nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt vártad. Ilyenkor le kell ülnöd, és át kell gondolnod az egészet, hogy a következő projekt sikeresebb legyen” – tette hozzá Theissen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!