Friss hírek

Kubica: Ugyanaz a versenyző vagyok, mint korábban

Egyelőre korai volna megmondani, mikor ülhet újra versenyautóba a Lotus Renault GP versenyzője, Robert Kubica – ezt maga a lengyel tehetség árulta el a rajongói által feltett kérdésekre reagálva.


Egyelőre korai volna megmondani, mikor ülhet újra versenyautóba a Lotus Renault GP versenyzője, Robert Kubica – ezt maga a lengyel tehetség árulta el a rajongói által feltett kérdésekre reagálva.

Kubica még februárban szenvedett súlyos ralibalesetet Olaszországban, mely miatt forma-1-es pályafutása is komoly veszélybe került. A lengyel versenyző állapota szerencsére azóta rohamosan javul, saját elmondása szerint már segítség nélkül is tud járni.

Kubicát nemrég rajongói faggatták rehabilitációjáról, valamint F1-es visszatéréséről.

„Mentális szempontból nincsenek problémáim. Fizikailag még nem vagyok rendben, de az általános kondícióm elég jó” – mondta Kubica.

„Visszanyertem a súlyomat és néhány hete képes vagyok segítség nélkül járni. Összességében remekül érzem magam.”

A 26 éves versenyző hozzátette, ugyanaz a versenyző maradt, mint korábban volt, hozzáállása mit sem változott a baleset óta.

„A baleset nem változtatott meg – nincsenek emlékeim az ütközésről, egyszerűen csak tisztában vagyok a következményeivel. Szóval ez belül olyan, mintha meg sem történt volna.”

Kubicát természetesen visszatéréséről is kérdezték a rajongók: ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, noha rehabilitációja a tervek szerint halad, egyelőre nehéz lenne megjósolni, mikor ülhet ismét versenyautóba.

„A Lotus Renault GP versenyzője vagyok. Idén nem versenyezhetek, de érzem, hogy még nem fejeztem be a dolgomat Enstone-ban. Mint már mondtam, elégedett vagyok azzal, ahogy a felépülésem zajlik. A várakozásoknak megfelelően alakul, és szerencsére nincsenek komplikációk, melyek megnyújtanák ezt a rehabilitációs időszakot.”

„Még túl korai megmondani, mikor térhetek vissza, de a legfontosabb dolog a végkifejlet, nem pedig a sietség.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek