Kubica váltja Hartley-t a Toro Rossónál? - F1VILÁG.HU

Kubica váltja Hartley-t a Toro Rossónál?

HIRDETÉS
Fotó: Williams F1

Sajtóértesülések szerint nem kizárt, hogy Robert Kubica váltja a Toro Rossónál egyelőre meglehetősen gyengén teljesítő Brendon Hartley-t.

Az új-zélandi versenyző számára nehezen indult a 2018-as Forma-1-es szezon, az első hat versenyen mindössze egy alkalommal tudott pontot szerezni: az Azeri Nagydíjon a 10. helyen ért célba.

Eközben csapattársa, Pierre Gasly már 18 pontot gyűjtött, Bahreinben pedig parádézott: az időmérőn az 5. rajtkockát szerezte meg, a másnapi futamot pedig a 4. helyen zárta.

„A helyzet Brendonnal kapcsolatban nem éppen örömteli” – mondta Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója a Speed Week című lapnak.

„Higgadtan fogjuk átrágni magunkat ezen, és majd meglátjuk, mit tehetünk a jövőben.”

Fotó: Scuderia Toro Rosso

Az már korábban felmerült, hogy Hartley helyére Antonio Giovinazzi, illetve Pascal Wehrlein is esélyes lehet, és bár a francia Auto Hebdo értesülései szerint a Red Bull inkább Jake Dennis, vagy Sean Galael szerepeltetését preferálná, most egy újabb név került a kalapba: Robert Kubica.

Dennisnek és Galaelnek ugyanis nincs még Forma-1-es szuperlicence, miközben Kubica már rendelkezik a versenyzéshez szükséges engedélyekkel.

A BMW és a Renault korábbi versenyzője idén a Williams tartalék- és fejlesztőversenyzőjeként tevékenykedik.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!