Kubica visszatérhet a Forma-1-be - F1VILÁG.HU

Kubica visszatérhet a Forma-1-be

Robert Kubica orvosa, Riccardo Ceccarelli állítja, a lengyel versenyző 2012-ben vissza fog térni a Forma-1-be. A 26 éves versenyző rehabilitációja továbbra is a tervek szerint halad.



Robert Kubica orvosa, Riccardo Ceccarelli állítja, a lengyel versenyző 2012-ben vissza fog térni a Forma-1-be.

Kubica februárban szenvedett súlyos balesetet egy olaszországi raliversenyen, melynek következtében olyan komoly sérüléseket szenvedett, hogy az egész 2011-es évadot ki kellett hagynia, és további pályafutása is veszélybe került.

A Lotus Renault GP csapatfőnöke, Eric Boullier nemrégiben elárulta, októberben szeretne választ kapni Kubicától arra a kérdésre, hogy jövőre vállalni tudja-e a szereplést a Forma-1-ben.

„Ha folyamatosan csak elhalasztjuk ezt a határidőt, akkor a csapat érdekei kerülnek veszélybe” – fogalmazott a szakember.

A versenyző menedzsere, Daniele Morelli az olasz sajtónak úgy nyilatkozott, Kubica biztosan vissza fog térni, ám egyelőre nem tudják pontosan, mikor is kerülhet sor erre.

„Nem tudunk pontos dátumot mondani a visszatérésre vonatkozóan, hiszen ezt a természet dönti el. De optimisták vagyunk, nagyon is optimisták, és nem hinném, hogy egy pár hetes késés befolyásolhatja a terveket” – magyarázta a szakember.

„Egy dolog biztos – Robert visszatér. Az egyetlen problémát most az izomzat jelenti.”

Dr. Riccardo Ceccarelli, a 26 éves versenyző rehabilitációját irányító orvos megerősítette, Kubica képes lesz a forma-1-es visszatérésre.

Hirdetés

„Nem tudom megmondani mikorra áll majd készen, de november és január között valamikor” – mondta a szakember, majd hozzátette, a versenyző jobb kezével kapcsolatos korábbi problémákat sikerült kiküszöbölni.

„Igen, nagyszerűen van, még ha a gyógyulás fokozatos is. Ne felejtsük el, hogy két idegpálya is megsérült a balesetben. Az is igaz, hogy Robert lábában külső szegecsek találhatók, és nem siettetjük ezek eltávolítását. Minél tovább vannak ott, annál jobb eredményeket kapunk. És amíg a kéz és a könyök gyógyulására várunk, igazán nincs miért sietni.”

„Az izmok pár hónapja inaktívak, így vissza kell nyerni az erőt. De a nagy kérdés – az, hogy vezethet-e ismét a Forma-1-ben – már eldőlt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!