Hungary-3@2xCreated with Sketch.
  Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Kubicának tesztlehetőséget kínált a Ferrari

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Kubicának tesztlehetőséget kínált a Ferrari

Az AUTOSPORT című brit szaklap értesülései szerint tesztlehetőséget kínált a februárban súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubicának a Ferrari alakulata.


Az AUTOSPORT című brit szaklap értesülései szerint tesztlehetőséget kínált a februárban súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubicának a Ferrari alakulata.

A maranellói gárdánál mindig is szuperlatívuszokban beszéltek a 26 esztendős versenyzőről, és lapértesülések szerint a Ferrari folyamatosan kapcsolatban állt Kubica menedzsmentjével.

A lengyel tehetség februárban, egy olaszországi raliversenyen szenvedett balesetet, minek következtében majdnem amputálni kellett egyik karját. A versenyző rehabilitációja azóta is tart, ám egyre valószínűtlenebb, hogy felépül a 2012-es év kezdetére.

Kubica szerződése ráadásul az idei év végén lejár a Renault-nál, és noha a brit-francia istálló fenntartja a versenyző helyét és türelmesen vár rá, a legfrissebb jelek szerint a lengyel tervei közt nem szerepel, hogy már a jövő év elején rajthoz áll a Formula 1-ben.

A felépülésével kapcsolatos bizonytalanság ellenére a Ferrari azonban továbbra is élénk érdeklődést mutat szolgálatai iránt: ezt támasztja alá az AUTOSPORT című brit szaklap azon értesülése is, mely szerint a gárda az egyszeres futamgyőztes rendelkezésére bocsátaná 2010-es versenyautóját egy teszt erejéig – a lengyelnek tehát jó esélye van arra, hogy 2013-ban ő váltsa az utóbbi időben igencsak gyengén muzsikáló Felipe Massát.

Miután a Mercedes nemrégiben bejelentette, hogy több évvel meghosszabbította Nico Rosberg szerződését, a Ferrarinak egyre kevesebb opciója marad 2013-ra: csupán a mclarenes Lewis Hamiltonnak nincs még szerződése erre az időszakra, ám valószínűtlen, hogy a maranellóiak beültetik a britet Fernando Alonso mellé.

Egyelőre nincs pontos dátum arra vonatkozóan, hogy Kubica mikor tesztelhet először F1-es versenygépet, az azonban egyre biztosabbnak tűnik, hogy a 26 éves versenyző a 2012-es szezon második feléig nem versenyezhet a királykategóriában.

A Renault csapatfőnöke, Eric Boullier korábban úgy nyilatkozott, amíg lehet, várnak Kubicára.

„A legfrissebb dolog, amit tudok róla, hogy nem tud eleget tenni semmiféle határidőnek, szóval meg kell vitatnunk egy közös kommunikációs tervet. Nyilvánvalóan szeretnénk, ha visszatérne” – mondta a szakember.

„Ha ez csak jövő év közben lesz lehetséges, miért ne? Van néhány feltétel, melyet meg kell vitatnunk. Beszélnem kell menedzserével is, amint megtudja, hogy nem tud visszatérni, illetve, hogyha nem tud visszatérni, milyen forgatókönyveket tudunk górcső alá venni.”

„Türelmes vagyok, mert erkölcsileg elkötelezett vagyok iránta, ő nagyon fontos volt számunkra. Ha rendelkezésemre áll egy forgatókönyv, mellyel vissza tud térni, még ha csak szezon közben is, akkor megpróbálom lehetővé tenni számára, de én nyilvánvalóan nem tehetek ennél többet.”

Boullier hozzátette, miközben Kubica keményen dolgozik felépülésén, nem sűrűn veszi fel a kapcsolatot csapatával. A csapatfőnök úgy véli, mindez azért van, mert a rehabilitáció nem olyan ütemben halad, mint amilyenben a lengyel reménykedett.

„Ha ő nem akar senkivel sem beszélni, akkor mit mondjak? Nincs problémánk az elmúlt havi kommunikációs tervvel. A gond szerintem az, hogy október kulcsfontosságú volt számára arra vonatkozóan, hogy visszatérhet-e februárban.”

„Sajnos úgy gondolom, nem áll készen most. Szerintem az október kulcsfontosságú volt abból a szempontból, hogy számíthatunk-e rá jövőre, illetve az első versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Kubicának tesztlehetőséget kínált a Ferrari
Bottas az élen, Verstappen a Mercedesek mögött Portugáliában
Albon: Nincs rajtam extra nyomás
Hamilton: Az is kérdés, hogy maradni akarok-e még 3 évet
Grosjeant meglepte, hogy mindkettejüket kirúgják
Vettel: Méltósággal akarok búcsúzni a Ferraritól

Lépj be a paddockba! Ez történik Portimaóban!