IMOLAGP

Kubicát csak a Forma-1 érdekli

A BMW és a Renault korábbi versenyzője, Robert Kubica nemrég kijelentette, célja kizárólag az, hogy visszatérjen a Forma-1-be, így más hosszabb távra szóló versenyzési lehetőség egyáltalán nem érdekli.


A BMW és a Renault korábbi versenyzője, Robert Kubica nemrég kijelentette, célja kizárólag az, hogy visszatérjen a Forma-1-be, így más hosszabb távra szóló versenyzési lehetőség egyáltalán nem érdekli.

A lengyel versenyző akár a Német Túraautó Bajnokságban (DTM) is szerepelhetett volna idén, ő azonban inkább úgy döntött, ralival folytatja, hogy minél hamarabb jobb fizikai kondícióba kerüljön.

Az AUTOSPORT című angol szaklapnak adott exkluzív interjújában Kubica elárulta, amíg hisz abban, hogy vissza tud térni a Forma-1-be, nem akarja elkötelezni magát egyetlen más versenysorozattal sem.

„A prioritás számomra most az, hogy olyan fitt legyek, amennyire csak tudok” – mondta 28 esztendős versenyző, aki megerősítette azt is, nemrég a Mercedes F1-es csapatának szimulátorával dolgozhatott.

„Momentán nincs lehetőségem arra, hogy visszatérjek az együléses versenyzéshez, és nem arra vágyom, hogy különféle szalonautókkal körözgessek a pályán. A DTM-et az egyik legszínvonalasabb bajnokságnak tartom a világon, mint ahogy az ott versenyző pilótákat is: azt hiszem, legalább 10 olyan autó van a mezőnyben, mely versenyeket nyerhet. Nagyon magas színvonalú sorozat.”

„Szóval nem arról van szó, hogy alulértékelem ezeket az autókat, vagy a GT-t, vagy bármi mást. Egyszerűen csak van valami a fejemben, és mindent megteszek azért, hogy elérjem, és számomra most ez a legjobb lehetőség.”

„A jövőben talán egy napon versenyezni fogok a DTM-ben vagy a GT-sorozatokban, vagy bárhol, mert úgy érzem majd, hogy elérkezett a megfelelő pillanat. Még fiatal vagyok, azt hiszem, el tudok még érni valamit a motorsportban, és mindent megteszek majd.”

Kubica elárulta, semmi garancia nincs arra, hogy képes lesz fizikailag olyannyira megerősödni, hogy újra a Forma-1-ben versenyezzen, de ettől független nem adja fel álmát.

„Nincs rá garancia, és nem tudok százalékos értéket sem mondani arra, hogy visszatérek-e, vagy sem. De az sem 100 százalék, hogy nem fogok visszatérni az F1-be. Minden tőlem telhetőt megteszek.”

„Nehéz időszakon mentem keresztül, és azt gondolom, ez most már egy könnyebb periódus. Jól érzem magam, de még nincs minden rendben, mert természetesen a Forma-1-ben szeretnék vezetni, és szeretnék 100 százalékos fizikai állapotban lenni.”

„Most mindenből szükségem van egy kicsire: szerencséből és motivációból is, és azt hiszem, ez utóbbi megvan. Tovább kell folytatnom a munkát, így talán esélyem lehet arra, hogy visszatérjek oda, ahol a balesetem előtt voltam.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!