Kulcsfontosságú verseny előtt áll a McLaren

A McLaren duója tisztában van azzal, hogy döntő fontosságú lesz a Brit Nagydíj, ahol csapata pályára viszi legújabb fejlesztéseit, amiknek működniük kell, ha harcban akarnak maradni a vb-címért az évad hátralévő részében.A McLaren pilótái tisztában vannak azzal, hogy döntő fontosságú lesz a hétvégi Brit Nagydíj, ahol csapatuk pályára viszi vadonatúj javítócsomagját, aminek az első pillanattól fogva működnie kell, ha harcban akarnak maradni a vb-címért a szezon hátralévő részében.

Annak ellenére, hogy az elmúlt három futamon két kettős győzelmet, és egy második, illetve egy harmadik helyet szerzett, melynek köszönhetően az élen áll mindkét bajnokságban, a McLaren vezetése tisztában van azzal, hogy továbbra is a Red Bull az, akit le kell győzni ahhoz, hogy megszerezzék a bajnoki címet 2010-ben.

A wokingiak ezért egy átfogó javítócsomaggal érkeznek hazai futamukra, amiben helyet kap a Red Bull-féle, a diffúzor hatékonyságának növelését elősegítő kipufogórendszer, amit riválisaik már két héttel ezelőtt bevetettek Valenciában.

„Az újítások nagyon fontosak a bajnokság hátralévő részére” – mondta Jenson Button, aki nem titkoltan első győzelmére készül hazai közönsége előtt.

„Az új fejlesztések azonban nem mindig működnek megfelelően, mikor az ember először pályára viszi őket, ahogy azt számos csapat esetében láthattuk Valenciában.”

„Bízunk abban, hogy mi már ezen a hétvégén jól fogunk teljesíteni, és úgy működnek majd az új elemek, ahogy azt várjuk tőlük. Célunk az, hogy azonnal működésre bírjuk az újításokat.”

“Nem úgy érkezünk meg a helyszínre, hogy ez csak egy teszt lesz, és a következő futamon finomítunk rajta, és akkor hozzuk majd ki a benne rejlő potenciált.”

„Az idei évben, mivel hihetetlenül szoros a mezőny és kiélezett a küzdelem, egyetlen futamot sem dobhatsz el, a legfontosabb az, hogy egyenletesen teljesíts, és folyamatosan ott legyél az élen.”

„Nem akarok arra gondolni, hogy nem fognak működni, de biztos vagyok abban, hogy egy mozgalmas pénteki és szombati napnak nézünk elébe, mert bár teszteltük a szélcsatornában, illetve a szimulátorban az új elemeket, minden a pályán dől el.”

Bár a riválisok már az elmúlt versenyen bevetették új fejlesztéseiket, köztük az új kipufogót, a McLaren pilótáit csak Sebastian Vettel tudta megelőzni a Red Bullal Valenciában. Mindennek ellenére Button úgy gondolja, nagyobb sebességi fokozatra kell kapcsolniuk.

„Mindenképpen javítanunk kell a teljesítményünkön Silverstone-ban” – magyarázta a bajnoki címvédő. „Feljebb kell kapcsolnunk, ha harcba akarunk szállni a Red Bull Racinggel, és más csapatokkal.”

„Mindenképpen jól kell végeznünk a munkánkat, mert azzal, hogy új elemeket építünk be az autóba, megváltozik annak egyensúlya, és más tényezők, ami igen komoly kihívást tartogat.”

„Azonban ezt meg kell tennünk, ha harcban akarunk maradni a bajnoki címért.”

A McLaren másik versenyzője, Lewis Hamilton szerint is kulcsfontosságú futam előtt állnak, és mindent el kell követniük annak érdekében, hogy azonnal jól működjenek az újítások, máskülönben komoly hátrányba kerülnek, és akár még a vb-címről is lemondhatnak.

„Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy ezek a komponensek működni fognak már ezen a hétvégén” – mondta a brit pilóta, aki korábban már diadalmaskodott Silverstone-ban.

„Nincs időnk arra, hogy teszteljük őket, szóval biztosan el kell végezni néhány módosítást az autón, és másként kell majd vezetni, hogy kihozzuk belőle a maximumot.”

„Már nagyon várom a hétvégét. Nem tudhatjuk, hogy a csomag mit fog hozni, ugyanis nem mindig hozza azt, amit várunk tőle, így meg kell néznünk, hogy melyik elem működik, és melyik nem.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS