Friss hírek

Külön részleg épül a Haas csapatának Maranellóban

Simone Resta után a Ferrari számos szakembere csatlakozik a Haas Forma-1-es csapatához – erősítette meg a csapatot irányító Mattia Binotto.

Az olasz gárda még néhány hete erősítette meg, karosszériáért felelős főmérnöke a Haas csapatánál folytatja pályafutását. 

A minap pedig kiderült, a Scuderia maranellói központjához közel egy külön létesítményt építenek fel, ahol a Haashoz csatlakozó újabb szakemberek elkezdhetnek dolgozni – kizárólag az amerikai istállónak.

„Ezek a szakemberek Maranellóban lesznek, a Scuderia Ferraritól teljes mértékben elkülönített épületben. Nem lesz belépésük a Scuderia Ferrari létesítményeibe. Teljesen különálló lesz, és ők ott is maradnak” – mondta Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke.

„Ami minket illet, ők továbbra is az ügyfeleink. Néhány szakemberünk csatlakozik majd a csapatukhoz, és szerintem ez egy nagyszerű lehetőség számukra.”

„Nagyszerű lehetőség, mert véleményem szerint ezzel erősíthetik a szervezetüket, illetve technikai részlegeiket.”

„Olyasvalami ez, ami szükséges volt számunkra, nekünk ugyanis csökkentenünk kellett a szervezetünket, hogy megfeleljünk a költségvetési plafon korlátainak.”

Binotto azt mondja, a Haas továbbra is csupán partnercsapata marad a Ferrarinak, és a szabályok adta lehetőségeken kívül nem lesz információáramlás a két istálló között.

„A Haas ettől még egy teljesen független csapat a Ferraritól. Nem a juniorcsapatunk, és nem is cserélünk információkat azon túl, amit a szabályok megengednek.”

Binotto azt mondja, annak mindenképp örülnek, hogy szakembereiket a Haas csapatához küldhették ahelyett, hogy útjukra bocsátották volna őket, és esetleg egy rivális csapathoz kerültek volna.

„Ha választanom kell, és mindenképp leépítésekre van szükség, akkor sokkal jobban örülök annak, hogy ezek a srácok a Haashoz csatlakoznak ahelyett, hogy a piacra kerülnek, és elérhetővé válnak más csapatok számára.”

„Mi pontosan így tekintünk az együttműködésekre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!