Különböző megoldásokkal kísérleteztek pénteken Vettelék - F1VILÁG.HU

Különböző megoldásokkal kísérleteztek pénteken Vettelék

Eltérő specifikációjú versenyautókkal dolgozott a Forma-1-es Francia Nagydíj pénteki szabadedzésein az Aston Martin csapata, Sebastian Vettel pedig azt reméli, sikerül jó döntést hozniuk a hétvége hátralévő részére vonatkozóan.

A négyszeres világbajnok a 13. helyen zárta a pénteki nyitónapot Le Castellet-ben, elmondása szerint pedig a cél számukra a Q2-be kerülés lesz a mai időmérőn. Vettel ugyanakkor a versenytempóval kapcsolatban optimistább, reméli, sikerül a pontszerzők közé verekednie magát vasárnap.

„Két különféle specifikációt használtunk az autóinkon. Jó volt összehasonlításokat végezni, de most ki kell választanunk azt az utolsó edzésre és az időmérőre, ami a legjobban működik” – mondta a négyszeres világbajnok.

„A kulcs számunkra az lesz, hogy megpróbáljunk bejutni a Q2-be szombaton, hogy jó rajtpozíciókat szerezzünk a versenyre. A középmezőny nagyon szoros, szóval remélem, hogy egy kicsit jobban benne lehetünk a sűrűjében. A versenytempónk egy kicsit jobbnak tűnik, szóval remélhetőleg előnyt tudunk ebből kovácsolni vasárnap. Bárhogy is alakul, forróság biztosan lesz.”

Az Aston Martin másik versenyzője, Lance Stroll a 15. helyen zárt pénteken, ennek ellenére elégedetten nyugtázta a nyitónapot.

„Jó napunk volt. Az autó rendben volt, főleg a második edzésen megtett hosszú etapok során” – magyarázta a kanadai. „De határozottan forróság volt. Meg fogjuk nézni az adatokat, hogy lássuk, min tudunk dolgozni szombatra. Szoros a középmezőny, úgyhogy nehéz megjósolni, hol végzünk majd a kvalifikáción.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!