Friss hírek

Különleges fényezést kapnak hétvégén a Red Bull és az AlphaTauri autói

Különleges fényezéssel állnak rajthoz a hétvégi Török Nagydíjon a Red Bull Racing és a Scuderia AlphaTauri versenyautói – jelentették be az energiaital-gyárosok szerdán. Az ok prózai: ezen a hétvégén tartanák motorpartnerük, a Honda hazai versenyét, a koronavírus-járvány miatt azonban végül nem tud elutazni Japánba a Forma-1.

Az eredeti tervek szerint október 8-10. között Szuzukában tartották volna a Japán Nagydíjat, ám már hónapokkal ezelőtt kiderült, a járvány miatt sajnos nem tudják megtartani a versenyt az ázsiai országban.

A mezőny ezért ezen a hétvégén Törökországba látogat majd, a Red Bull azonban szeretne így is tisztelegni a sportból év végén kivonuló motorpartnere, a Honda előtt.

Az energiaital-gyárosok két csapata, a Red Bull és az AlphaTauri ezért különleges fényezéssel gurul majd pályára. Bár fotókat egyelőre nem tettek közzé, az a kiadott közleményből, illetve egy rövid videóból kiderül, hogy Max Verstappen és Sergio Perez autóin a fehér szín dominál majd, a fényezést pedig a legendás Honda RA 272-es versenyautó inspirálta, mellyel az 1965-ös Mexikói Nagydíjon Richie Ginther a japán vállalat első Forma-1-es győzelmét aratta.

Az AlphaTauri autóinak hátsó szárnyain eközben japánul a „köszönjük” felirat jelenik majd meg.

A Red Bull mostanáig 13 győzelmet szerzett a Hondával közösen, míg az AlphaTauri a 2020-as Olasz Nagydíjon tudott nyerni Pierre Gaslyval. Összességében az energiaital-gyárosok 35 dobogós eredményt és 11 rajtelsőséget szereztek mostanáig a japánokkal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!