Különleges nevet kap a McLaren 2023-as F1-ese - F1VILÁG.HU

Különleges nevet kap a McLaren 2023-as F1-ese

HIRDETÉS
Hétfőn mutatja be 2023-as Forma-1-es versenyautóját a nagyközönségnek a száguldó cirkusz egyik legpatinásabb csapata, a McLaren. A wokingiak azt is elárulták, milyen néven fut majd az idei modell.
McLaren MCL36 Launch covered

A McLaren különleges szezonnak néz elébe, hiszen 60 év telt el azóta, hogy Bruce McLaren megalapította a legendás brit istállót. Mindez 1963-ban történt, a 60. évforduló előtt tisztelegve pedig a csapat különleges névvel látja el idei Forma-1-es betontorpedóját is.

Az új, hétfőn bemutatásra kerülő versenyautó az MCL60-as kódjelet viseli majd, a csapat pedig azt reméli, 2023-ban sikerül még közelebb kerülniük ahhoz, hogy visszatérjenek oda, ahová tartoznak: az élre. A McLaren utoljára Lewis Hamilton révén nyert világbajnoki címet az F1-ben még 2008-ban, a csapat utolsó győzelmét pedig Daniel Ricciardo szerezte a 2021-es Olasz Nagydíjon.

A patinás istálló 2023-ban a Lando Norris – Oscar Piastri kettőssel vág neki a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeinek. Az új idény március 5-én rajtol majd a Bahreini Nagydíjjal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!