Friss hírek

Küszködik a Ferrari: Leclerc szerint az egész csomagon javítani kell

Szemmel láthatóan is küszködött a Forma-1-es Osztrák Nagydíj pénteki nyitónapján a Ferrari csapata, Charles Leclerc szerint pedig nincs egyszerű megoldás a problémákra.

A monacói versenyző az első gyakorláson 10. lett, a második tréninget pedig a 9. helyen zárta. Csapattársa, Sebastian Vettel valamivel jobb eredménnyel zárta a napot, a német a 4. pozícióban végzett, igaz bő 6 tizeddel lemaradva az élen végző Hamiltontól.

A szabadedzések után Charles Leclerc azt mondta, nehéz napon vannak túl, és bár szeretnének előrébb harcolni a mezőnyben, nehéz dolguk lesz a folytatásban.

„Jó volt visszaülni az autóba, másfelől viszont nem volt valami nagyszerű napunk. Ahogy vártuk, sok autó nagyon közel van egymáshoz, amit egyfelől izgalmas látni, ugyanakkor viszont szeretnénk egy kicsit előrébb harcolni” – mondta a monacói versenyző. „Nagyon keményen kell dolgoznunk szombatra, és majd meglátjuk, hogyan állunk.”

„Az egyensúly nem olyan rossz, de keményen kell dolgoznunk azon, hogy az általános teljesítményt tekintve felzárkózzunk.”

Bár a Ferrari a tavalyi év után több leszorítóerőt igyekezett helyezni autójára, Leclerc szerint pénteken a kanyarokban voltak lassabbak a riválisoknál.

„Úgy tűnik, a kanyarokban veszítünk sokat a többiekhez képest, és bár az egyensúly egész jónak tűnik, az általános tapadás hiányzik. Gyanítom, nem egyetlen dolog miatt küszködünk, az egész csomagon javítanunk kell.”

A Ferrari egyébként nem érkezett sok fejlesztéssel Spielbergbe, egy új aerodinamikai koncepció mentén folytatja ugyanis autója fejlesztését. Az SF1000-es “B-változata” a szezon harmadik versenyén, Magyarországon debütál majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!