Kvyat: Egy napon a Forma-1-ben akarok versenyezni - F1VILÁG.HU

Kvyat: Egy napon a Forma-1-ben akarok versenyezni

HIRDETÉS

A Red Bull felfedezettje, Daniil Kvyat úgy véli, a múlt heti fiatal versenyzők számára kiírt teszten sikerült bizonyítania a Toro Rossóval, hogy eredményes Forma-1-es jövő várhat rá.


A Red Bull felfedezettje, Daniil Kvyat úgy véli, a múlt heti fiatal versenyzők számára kiírt teszten sikerült bizonyítania a Toro Rossóval, hogy eredményes Forma-1-es jövő várhat rá.

A 19 esztendős tehetség 22 kört tett meg a Toro Rosso versenyautójával pénteken, Silverstone-ban, és végül tizenegyedikként zárta a tesztnapot. Egy megpördülés miatt ugyan veszített némi pályaidőt, ám összességében elégedett saját teljesítményével.

„Most már még nagyobb dolgokról álmodom” – mondta Kvyat, amikor az AUTOSPORT című angol szaklap munkatársa arról faggatta, a tesztnek hála közelebb került-e ahhoz, hogy egy napon a Forma-1-ben versenyezzen.

„Először még csak arról álmodoztam, hogy F1-es autót vezetek. Most ez megtörtént. A teszt után pedig úgy érzem, több kilométerrel még kényelmesebben érezném magam a versenygépben, és biztos vagyok benne, hogy gyors tudnék lenni ezzel az autóval.”

„Sajnos manapság nem sok lehetőségük van a fiatal versenyzőknek, de remélem, hogy a munkám nem volt hiábavaló. Biztos vagyok benne, hogy nem. Most rajtam múlik a többi. Egyelőre azokra a bajnokságokra összpontosítok, melyben versenyzem. Minden tőlem telhetőt megtettem. Volt néhány problémánk, de szerintem a csapat látta, amit látni akart.”

„Azt nem tudom, hogy készen állok-e arra, hogy jövőre már a Forma-1-ben versenyezzek, de egy napon szeretnék itt lenni.”

Kvyat jelenleg a GP3-ban, illetve a Forma-3-as Európa-bajnokságon is bizonyít, és bár António Félix Da Costával és Carlos Sainz Juniorral együtt tagja a Red Bull utánpótlás-programjának, egyelőre nem gondolja úgy, hogy neki is esélye lehet arra, hogy 2014-re a Toro Rossóhoz szerződjön.

„Momentán nem igazán foglalkozom ezzel. Egyelőre nem vagyok érintett a dologban, de persze fél szemmel azért figyelem a történéseket.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!