Kvyat: Idén is legyőztem volna Ricciardót

Daniel Ricciardo azt mondja, biztos benne, ha megtarthatta volna helyét a Red Bullnál, 2016-ban is legyőzte volna csapattársát, Daniel Ricciardót a pontversenyben.


Daniel Ricciardo azt mondja, biztos benne, ha megtarthatta volna helyét a Red Bullnál, 2016-ban is legyőzte volna csapattársát, Daniel Ricciardót a pontversenyben.

Az orosz versenyzőt hazai nagydíját követően küldték vissza a Toro Rossóhoz, helyére pedig Max Verstappent vette át az energiaital-gyárosok nagycsapatánál.

Bár a Red Bull döntésének idején Kvyat hátránya 15 pont volt Ricciardóval szemben, az orosz tavaly legyőzte ausztrál csapattársát, és 3 ponttal többet szerzett az évad során.

„Amikor megérkeztem a Red Bullhoz, az autó rosszabb volt, mint az előző évi” – mondta Kvyat.

„Az elsőéves versenyzőknek könnyű lenyűgözőnek tűnni. Úgy gondolom, a körülmények akkor nem voltak kedvezőek, de aztán egyre jobbá és jobbá váltak. Az évad második fele a Red Bull Racingnél számomra jól és stabilan alakult.”

„Beértem és legyőztem Danielt, több pontot szereztem nála, és idén is így lett volna. Szóval marhaság, hogy túl korán érkeztem hozzájuk.”

Kvyat idén a Red Bull első dobogós eredményét is megszerezte Kínában, ám ezt leszámítva nem villogott az évad első négy futamán.

Ausztráliában nem jutott tovább a Q2-be az időmérőn, Bahreinben ő esett ki először a Q2-ben, Oroszországban pedig kétszer is nekiütközött Sebastian Vettel autójának.

„Több mint jól teljesítettem” – mondta Kvyat.

„Én szereztem az első dobogós eredményt számukra. A tempónk egyre jobb és jobb lett. Azt kapták, amit vártak tőlem. Ez minden, amit valójában el tudok mondani. Szóval szerintem mindent jól csináltam, mindent teljesen jól.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS