Friss hírek

Kvyat még nem 100%-os az autóban

Daniil Kvyat elmondta, hogy még mindig nem érzi magát 100%-osan magabiztosan a Forma-1-ben, jóllehet fantasztikusan kezdte karrierjét az idei évben.


Daniil Kvyat elmondta, hogy még mindig nem érzi magát 100%-osan magabiztosan a Forma-1-ben, jóllehet fantasztikusan kezdte karrierjét az idei évben.

Az orosz versenyző történelmet írt a szezonnyitón Ausztráliában, ahol a sportág történetének legfiatalabb indulójává és pontszerzőjévé avanzsált, miután a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szenzációsnak aposztrofálta jelenlegi teljesítményét.

A 20 éves pilóta az első tizenegy versenyen öt alkalommal múlta felül az időmérőn nálánál jóval tapasztaltabb csapattársát, Jean-Eric Vergne-t, azonban elmondta, hogy a szezon második felében még jobb eredményeket vár.

„Még nem vagyok 100%-os komfort szinten, de arra számítok, hogy hamarosan javulni fog a helyzet, talán a szezon második felében” – mondta Kvyat.

„Továbbra is úgy érzem, hogy még nem jött el az időm az autóban. A korábbi karrierem során sokkal jobban éreztem az autót és ehhez is vagyok szokva.”

„Már most is közel a határon tudom vezetni, de nem olyan, mint a tavalyi évben a GP3, valami még mindig hiányzik, nem fekszik annyira az autó a vezetési stílusomhoz, vagy én nem vagyok elég jó.”

„A nyári szünet után arra számítok, hogy javulni fog a helyzet, legalábbis remélem.”

Kvyat azt is hozzátette, hogy egyelőre még tanulja az autót, a beállítások helyes megtalálása sem megy még könnyen számára, így ezen a területen is van még mit tanulnia.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Kvyat még nem 100%-os az autóban
Ocon: Alonso a példaképem volt, most a csapattársam lesz
A Mercedes egyelőre nem kacérkodik más versenyzőkkel
Kvyat lesz az Alpine tartalékosa 2021-ben
Bemutatta F1-es autóját az Alpine