Kvyat: Nem félek Ricciardótól! - F1VILÁG.HU

Kvyat: Nem félek Ricciardótól!

HIRDETÉS

A Red Bull Racing újonnan szerződtetett versenyzője, Daniil Kvyat kijelentette, egy pillanatra sem ijedt meg újdonsült csapattársától, az elmúlt idényben remeklő Daniel Ricciardótól.


A Red Bull Racing újonnan szerződtetett versenyzője, Daniil Kvyat kijelentette, egy pillanatra sem ijedt meg újdonsült csapattársától, az elmúlt idényben remeklő Daniel Ricciardótól.

Miután Sebastian Vettel távozott a Milton Keynes-i alakulattól, a csapat vezérpilótája egyértelműen az ausztrál Ricciardo lesz majd 2015-ben, aki az előttünk álló idényben új csapattársat kap Kvyat személyében.

Az ifjú orosz idén debütált a Toro Rossónál a Forma-1-ben, jövőre pedig nagy lehetőséget kap. Bár pontosan tudja, nem lesz könnyű dolga, az ifjú tehetség elárulta, nem ijedt meg a rá váró kihívásoktól.

„Ricciardo idény bizonyította, hogy egy nagyon magas szintet képvisel” – mondta Kvyat az AUTOSPORT-nak.

„Nem azért leszek a Red Bullnál, hogy azt figyeljem, milyen jól teljesít, hanem azért, hogy a legjobbat nyújtsam és előtte, illetve mindenki más előtt legyek. Tudom, mire képes, de én is minden tőlem telhetőt megteszek – márpedig nem vagyok olyan rossz, ha mindent beleadok.”

A 20 esztendős tehetségnek nagy űrt kell betöltenie a Red Bullnál, a csapattól ugyanis Vettel személyében egy négyszeres világbajnok távozott.

„Vettel maga a tökély volt a Red Bull számára, négy bajnoki címet is szerzett – tehát fantasztikus munkát végzett” – folytatta Kvyat.

„És ami miatt nagyon izgatottan várom az új szezont, az az, hogy már most komoly történelemmel bír a csapat. Az emberek kívülről egyetlen dolog alapján vonnak le következtetéseket, én viszont csak arra figyelek, amitől gyorsabb leszek. Abszolút készen állok. Ez egy kihívás, ugyanakkor egy lehetőség is számomra.”

Kvyat kifejtette, nem ijedt meg attól sem, hogy az élmezőnyben, világbajnokok ellen kell majd csatáznia jövőre – feltéve persze, ha a Red Bull versenyképes autóval áll elő 2015-re.

Hirdetés

„Idén is már vívtam kerék a kerék elleni csatákat néhányukkal, hiszen mindenki számára elég hullámzóan alakult az idény. A következő szezon viszont egy remek lehetőség arra, hogy egy igazán magas szinten versenyezzek.”

„Nem lesz könnyű továbbra sem, ezzel tisztában vagyok, de mindenki ott kezdte, ahol én.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!