Kvyat rajtbüntetést kapott, Räikkönen megúszta

Daniil Kvyat, a Toro Rosso versenyzője háromhelyes rajtbüntetésben részesül a Kanadai Nagydíjon, miután Kevin Magnussennel ütközött Monacóban.


Daniil Kvyat, a Toro Rosso versenyzője háromhelyes rajtbüntetésben részesül a Kanadai Nagydíjon, miután Kevin Magnussennel ütközött Monacóban.

Kvyatnak problémája akadt a verseny korai szakaszában, emiatt a bokszba kellett hajtania, majd megpróbált visszazárkózni, és Kevin Magnussennel kezdett csatázni, azonban ütközés lett a küzdelem vége.

Az orosz szerint Magnussennek helyet kellett volna hagynia neki: „Kétszer nagyon keményen blokkolt engem két kanyarral korábban. Aztán megpróbáltam a belső íven újra, akkor pedig teljesen lezárt. Nem tudtam keresztülmenni a falon, ezért neki kellett mennem.”

„Ha egy olyan versenyzővel találkozol, aki nem akar elengedni, akkor megtörténik a baleset” – folytatta Kvyat, aki szerint a korábbi körökben már jó néhány sikeres manővere volt abban a kanyarban.

Az eset következtében egyébként a Toro Rosso kiesett, míg Magnussen egy későbbi baleset miatt kényszerült feladni a versenyt.

A versenybírák megvizsgálták Kimi Räikkönen kiesését is, amikor a finn a falnak ütközött, majd néhány versenyzőt feltartott, miközben próbált visszaevickélni a bokszba. A Ferrari versenyzője végül a pálya szélén állította le autóját, és a versenybírák úgy határoztak, nem büntetik őt az eset miatt, hiszen biztonságos helyen akarta leparkolni versenygépét.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS