Kvyat reméli. csinálnak valamit a kerékvetőkkel

A Toro Rosso ifjú versenyzője, Daniil Kvyat azt szeretné, ha a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) újragondolná a problémás kerékvetők használatát Spielbergben.


A Toro Rosso ifjú versenyzője, Daniil Kvyat azt szeretné, ha a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) újragondolná a problémás kerékvetők használatát Spielbergben.

Az orosz tehetség nagy balesetet szenvedett az Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzésén, miután autójának jobb hátsó felfüggesztése a kerékvető okozta rázkódás következtében megadta magát.

Nem ez volt az első ilyen jellegű incidens a Red Bull Ringen azok után, hogy az FIA módosította a rázóköveket a tavalyi futam után: pénteken Max Verstappen autójának felfüggesztése tört el, ma pedig előbb Nico Rosberg, majd az időmérőn Sergio Pérez is hasonlóképp járt.

„Amint az ember ráhajt ezekre a kerékvetőkre, és eltörik a felfüggesztés, már nincs irányítása az autó felett” – mondta csalódottan Kvyat, aki szerencsére sérülés nélkül megúszta a balesetet.

„Az utolsó kanyarban mindenki elhagyja a pályát 4 kerékkel. Javítani akartak a helyzeten, de valójában csak rosszabb lett. Azt gondolom, egy kicsit át kell gondolni a dolgot, mert a pályahatárok problémát jelentenek, és ezek a kerékvetők nem valami jók, ami azt illeti, igencsak veszélyesek.”

Kvyat azt mondja, meglepte a baleset, mert nem először fordult elő, hogy kicsit szélesebben vette a pálya ezen szakaszát.

„Nem tudom, mi történt. Amikor korábban ráhajtottam ezekre a kerékvetőkre, veszítettem némi időt, ezúttal viszont eltört a felfüggesztés.”

„Már az első etapon is volt egy defektem, szóval nem tudom, mi folyik itt. Ki kell vizsgálnunk, hogy ezt a defektet például a kerékvető okozta-e, vagy, hogy van-e összefüggés a két eset között.”

„A gond az, hogy nem is az a felfüggesztés tört el, amelyik rajta volt ezen a kerékvetőn, hanem a külső.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!