Lassan kiderül, hogy használja fel zsetonjait a Honda

A Honda motorsport-igazgatója, Arai Jasuhisa elárulta, vannak olyan kulcsfontosságú területek, melyeken bizony fel kell használni az idei esztendőben engedélyezett fejlesztési zsetonokat.


A Honda motorsport-igazgatója, Arai Jasuhisa elárulta, vannak olyan kulcsfontosságú területek, melyeken bizony fel kell használni az idei esztendőben engedélyezett fejlesztési zsetonokat.

Mivel a japán gyártó idén újonnan csatlakozott a Forma-1-es küzdelmekhez, kevesebb fejlesztési lehetősége van, mint riválisainak, a Mercedesnek, a Ferrarinak és a Renault-nak.

A Hondának tehát alaposan meg kell fontolnia, mely területekre összpontosít, hogy javítani tudjon partnercsapata, a McLaren teljesítményén.

„Még nincs kész tervünk, hogy miképp is használjuk fel a zsetonokat – tehát mely területekre, és mikor” – mondta Arai Jasuhisa.

„Azt már tudjuk, mely területek a leghatékonyabbak, és versenyről-versenyre dolgozunk a tervünkön, hogy mennyi zsetont is használunk. Az egyik terület, melyet illetően gyengék vagyunk, az a lóerő – egyszerűen több lóerőre van szükségünk.”

„Szóval az egyik terület, ahol zsetonokat használunk, az a belső égésű motor, valamint az energia-visszanyerő rendszerek, hiszen az energia is nagyon fontos. Lehet, hogy változtatnunk is kell a belső égésű motor koncepcióján, vagy a turbófeltöltőn, a vezérműtengelyen, ilyen dolgokon.”

„Meg kellene próbálnunk változtatnunk a koncepción, mert elképzelhető, hogy a többi beszállító jobb megoldással dolgozik a belső égésű motorra vonatkozóan. A kutatási és fejlesztési részlegünk állandó jelleggel ötletel, dolgozik az ügyön, hogy mihamarabb több lóerőre tehessünk szert. Szóval talán a belső égési motor az, amire fel kell használnunk a zsetonjainkat.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!