Friss hírek

Lauda egy WC-ben értesült Rosberg döntéséről

A Mercedes nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda elárulta, a stuttgarti repülőtér férfimosdójában értesült Nico Rosberg visszavonulásáról.


A Mercedes nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda elárulta, a stuttgarti repülőtér férfimosdójában értesült Nico Rosberg visszavonulásáról.

Az osztrák ex-versenyző bevallottan csalódott a 2016-os év világbajnokában, a Mercedest ugyanis derült égből villámcsapásként érte Rosberg bejelentése.

Hirdetés
 

Lauda a Sport und Talk aus dem Hangar-7 című műsor karácsonyi gáláján beszélt arról, hogyan értesült Rosberg visszavonulásáról, és miképp reagált a 31 esztendős versenyző döntésére.

„A háttere a dolognak egyszerű: Nico Rosberg bajnokként együtt utazott Toto Wolff-fal Kuala Lumpurba, a Petronashoz, ahol egy fantasztikus eseményt tartottak” – mondta az osztrák.

„Aztán Malajziából Frankfurtba repültek, és végigbeszélgették az utat. Én aztán Stuttgartban találkoztam Totóval, ő Frankfurtból, én pedig Bécsből érkeztem. Toto leszállt a repülőről, odajött hozzám és azt mondta: ’beszélnünk kell négyszemközt.’. Bementünk a férfimosdóba, Toto pedig közölte: ’Képzeld, Nico felhívott, miután leszálltunk, és közölte, hogy visszavonul.”

„Én erre visszakérdeztem, hogy ’biztos vagy benne?’. Nagyon megdöbbentem, mert nem számítottam rá. Nem láttam előre. Azonnal mentünk Dr. Zetschéhez és informáltuk őt. Majd elkezdtük a munkát, hogy megtaláljuk az utódját. Délután aztán felhívtam Nicót. Mert eszembe jutott a saját visszavonulásom, és akkori főnököm, a Brabham csapat vezetője, Bernie Ecclestone szavai: ’Gondold át újra, az érzelmi döntések nem vezetnek sehová’. Nico viszont azt mondta, hogy 1000 százalékig biztos a döntésében, ezért tudja, hogy semmi sem fog változni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!