Friss hírek

Lauda elnézést kér a Ferraritól

Bocsánatot kért a Ferraritól a Mercedes Forma-1-es csapatának nem ügyvezetője, Niki Lauda.


Bocsánatot kért a Ferraritól a Mercedes Forma-1-es csapatának nem ügyvezetője, Niki Lauda.

Az osztrák ex-versenyző – aki korábban maga is világbajnok lett a Ferrarival – a Német Nagydíjon úgy nyilatkozott, riválisaik, a McLaren és a Ferrari azért nem tud harcba szállni velük, mert egész egyszerűen sz*r autót építettek.

„A McLaren ugyanazt a motort használja, mint mi, az autójuk viszont sz*r. Nézzék csak meg a Ferrarit! Még egy sz*r autó!” – idézi a korábbi Forma-1-es világbajnok szavait az El Pais című lap.

Lauda szavai sokakat felháborított, pláne az olaszok körében, így nem meglepő, hogy a helyi sajtó rögtön kérdőre is vonta a háromszoros F1-es bajnokot.

„Elnézést kérek a Ferraritól, Luca Cordero di Montezemoló elnökúrtól, valamint az olasz szurkolóktól. Nem kellett volna ezt a szót használnom” – mondta sajnálkozva Lauda a Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva.

„Hibáztam, nem is keresek kifogásokat. Felhívtam Montezemolót is, bocsánatot kértem tőle egy olyan dologért, aminek nem kellett volna megtörténnie.”

Lauda hozzátette, reméli, hogy a Ferrari finn világbajnoka, Kimi Räikkönen is mihamarabb össze magát.

„Remélem, hogy Kimi összekapja magát. Egy bajnokról van szó, és ezek a helyezések nem méltóak hozzá.”

Az osztrákot természetesen hétvégi, magyarországi esélyeikről is megkérdezték, mire így felelt: „Nagyon szuper autónk van, de a Ferrari is egyre erősebb.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek