Lauda: Ezek a fiúk „egoista rohadékok”

Niki Lauda nem érti Nico Rosberg kirohanását a Kínai Nagydíj versenyét követően – szerinte a német pilótának fáj, hogy Lewis Hamilton ismét legyőzte őt.


Niki Lauda nem érti Nico Rosberg kirohanását a Kínai Nagydíj versenyét követően – szerinte a német pilótának fáj, hogy Lewis Hamilton ismét legyőzte őt.

Rosberg a versenyt követő sajtótájékoztatón meggyanúsította csapattársát, hogy szándékosan tartotta őt fel, így Sebastian Vettel közel került hozzá, időt veszített a védekezéssel, valamint abroncsai is elhasználódtak.

Lauda elmondta, ő személy szerint nem foglalkozik a két pilóta vitájával, számára csak az a fontos, hogy a Mercedes a Ferrari előtt végzett.

„Az első, illetve második helyen értünk célba, így egy állítólagos nézeteltérés számomra nincs középpontban most. Nekem az a fontos, hogy Vettel előtt értünk célba. Hamarosan lenyugszanak a kedélyek, ebben biztos vagyok.”

A háromszoros világbajnok elmondta, Hamilton vezetett, így az ő irányítása alatt zajlott a verseny – ezt senki nem befolyásolhatja.

„Egy biztos: Lewis megszerezte a pole-t, ő kontrollálta a versenyt. Mást nem is kell hozzáfűzni. Nincs ok veszekedésre.”

A Mercedes nem ügyvezető elnöke meglehetősen csúnya szavakkal illette a két versenyzőt, azonban ezt valószínűleg mindenféle bántás nélkül tette, hiszen szerinte csak így lehet valaki világbajnok.

„Nem ismerem el, hogy rosszul vezetett volna. Természetesen úgy versenyez, ahogy neki megfelel. Ezek a fiúk egoista rohadékok, de csak így lehet világbajnok az ember. Nico ugyanilyen, ha arról van szó. Ma mindent megtett, hogy beérje Lewist, de nem ment neki. Egyszerűen Lewis volt a jobb.”

A legendás versenyző mindazonáltal megérti Rosberg reakcióját, hiszen saját tapasztalata alapján úgy gondolja, nehéz feldolgozni, ha a csapattárs győzedelmeskedik az ember felett.

„Világos, hogy dühös a verseny után. De egy idő után látni fogja, hogy Lewis a saját versenyét teljesítette az élen. Érthető Rosberg reakciója második helyezettként, a második pozíció fáj neki. Amikor Prost engem állandóan legyőzött, én sem voltam elragadtatva.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!