Lauda: Mateschitz kiábrándult a Forma-1-ből - F1VILÁG.HU

Lauda: Mateschitz kiábrándult a Forma-1-ből

HIRDETÉS

Egyáltalán nem érdekli már a Forma-1 a Red Bull tulajdonosát, Dietrich Mateschitzet, ami valóban azt eredményezheti, hogy az üzletember kivonja csapatait a királykategóriából – ezt nyilatkozta a minap Niki Lauda.


Egyáltalán nem érdekli már a Forma-1 a Red Bull tulajdonosát, Dietrich Mateschitzet, ami valóban azt eredményezheti, hogy az üzletember kivonja csapatait a királykategóriából – ezt nyilatkozta a minap Niki Lauda.

A Red Bull az elmúlt hetekben többször világossá tette, ha nem kap versenyképes motort a 2016-os idényre, az idei szezont követően elköszön a Forma-1-től.

Miután a Mercedes nem kíván motorokat szállítani az osztrák csapatnak, a Red Bull egyetlen reménye a Ferrari maradt, mely azonban szintén attól tart, a korábban sorozatban négy világbajnoki címet nyerő istálló saját motorjával verheti meg őket.

Niki Lauda, a Mercedes nem ügyvezető elnöke úgy látja, a Red Bull tulajdonosát, Mateschitzet már nem érdekli annyira a Forma-1, ennek pedig egyik legnyilvánvalóbb jele, hogy nem tesz meg mindent egy versenyképes motor megszerzéséért.

„Nem csinálja – egyszerűen nem teszi. Véleményem szerint Mateschitz jelen pillanatban nem erőlteti meg magát” – mondta az osztrák ex-versenyző.

„Hagyja, hogy Helmut [Marko] és Christian [Horner] dolgozzon az ügyön, de ő maga nem játszik olyan vezető szerepet, mint a múltban. Korábban mindent ő maga intézett.”

Arra a kérdésre, hogy Mateschitz kiábrándult-e az F1-ből, Lauda így felelt: „Úgy tűnik, igen. Régóta ismerem már őt, általában mestere az efféle dolgoknak, de momentán nem folyik bele az ügybe.”

„Kívülről ezt nehéz megmondani, de az alapján, ahogy Didi viselkedik, úgy tűnik, fontolgatja a kiszállást. Mert nagyon nehéz, ha egy csapat abban a helyzetben találja magát, hogy csak egyetlen motor elérhető számára.”

A Mercedes még augusztusban döntött arról, nem kíván motorokat adni a Red Bullnak, Niki Lauda azonban felfedte, valós megkeresést soha sem kaptak az osztrák csapattól.

Hirdetés

„Hosszasan egyeztettünk a dologról a Mercedesen belül, de igazából Mateschitz soha nem keresett meg minket igazán, hogy szeretne egy motort. Nem nekünk kell kopogtatnunk, hogy kell-e a motorunk, ennek fordítva kellene történnie. De soha nem keresett meg minket.”

„Márpedig, ha nem keresnek meg, mit kellene tennem? Dobjam oda nekik a motort ajándék gyanánt? Ez nem így működik.”

„De megvan az oka mindennek. Én pedig tudom is. Nem kedveli a Mercedest. Jól ismerem őt, most a Ferrari az opció számára, és rajta múlik, hogy él-e a lehetőséggel, vagy sem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!