Friss hírek

Lauda: Nincs szükségünk Briatoréra

A háromszoros Forma-1-es világbajnok Niki Lauda szerint a száguldó cirkusznak nincs szüksége a korábbi csapatfőnök Flavio Briatore segítségére.


A háromszoros Forma-1-es világbajnok Niki Lauda szerint a száguldó cirkusznak nincs szüksége a korábbi csapatfőnök Flavio Briatore segítségére.

A királykategória teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone a Magyar Nagydíj hétvégéjén azt mondta a csapatoknak, szeretné, ha a Renault volt csapatfőnöke, Flavio Briatore tagja lenne annak az új munkacsoportnak, mely a Forma-1 népszerűsítésén dolgozik majd.

Niki Lauda, a Mercedes nem ügyvezető elnöke szerint semmi szükségük az olasz szakemberre.

„Miért lenne szükségünk Flavióra? Bernie a felelős, és annak is kell maradnia. Azt gondolom, együtt kellene gondolkoznunk Bernie-vel, hiszen ő a mestere annak, amin javítani tudunk.”

Érdekesség, hogy bár Ecclestone hétvégén azt mondta a csapatoknak, be kellene vonniuk Briatorét, az Auto Motor und Sport című német lapnak nyilatkozva kedden már ennek az ellenkezőjét állította.

„Nincs szükségünk Flavióra. Meg tudjuk oldani egyedül is.”

Lauda szerint már most sikerült jelentős előrelépéseket tenni – például azzal, hogy a versenybírók nem büntetnek minden apróságért.

„Azt gondolom, nagyszerű döntés volt, hogy a stewardok nem szólnak bele annyira a dolgokba, mint korábban. Még amikor a Sauber ott állt a pálya közepén, az is izgalmas volt. Ha beküldték volna a biztonsági autót, mindenki unatkozott volna.”

„Szóval Hockenheimben fejlődést értünk el, Magyarországon pedig nem volt semmiféle vizsgálódás, mert volt bőven más, amire figyelni lehetett. Szóval a jó irányba haladunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek