Lauda Räikkönen vakmerőségét kritizálja

A háromszoros Forma-1-es világbajnok Niki Lauda nem érti, Kimi Räikkönen miért vállalt ekkora kockázatot a múlt hétvégi Brit Nagydíjon.


A háromszoros Forma-1-es világbajnok Niki Lauda nem érti, Kimi Räikkönen miért vállalt ekkora kockázatot a múlt hétvégi Brit Nagydíjon.

A Ferrari finn versenyzője a futam első körében szélesen fordult az Aintree kanyarban, majd a bukótérből nagy sebességgel próbált visszatérni. A manőver nem volt túl szerencsés, Räikkönen ugyanis elveszítette az irányítást autója felett és a korlátnak csapódott, a pályára visszacsúszó autónak pedig Felipe Massa is nekiütközött.

„Kimi hibázott. Szélesen vette a kanyart, nem is értem, miért jött vissza ilyen töketlenül, és törte össze az autóját… Remélhetőleg nem sérült meg, de teljesen szükségtelen volt” – fogalmazott a volt F1-es versenyző.

A Mercedes nem ügyvezető elnökeként is tevékenykedő Lauda azt sem érti, miért tartott ennyi ideig, amíg rendbe rakták a pályát a baleset után.

„Miért kellett egy órát állnunk azért, mert az alsó korlátot javították? Gyorsabb munkára lett volna szükség, és egy gyorsabb megoldás lett volna, ha gumibálákat húznak elé. A dolgok efféle túlaggódása az őrületbe kerget. Ez a védőkorláttal kapcsolatos kérdés csak még egy példa. Túl sok ember érintett abban, hogy az F1 olyan biztonságos legyen, mint a közutak. Ez nem jó.”

„Gyorsabban meg kellett volna oldani, egy átmeneti megoldással kellett volna előrukkolni, és akkor 10-15 perccel később folytatódhatott volna a futam.”

„Nincs az az isten, hogy még egy autó ugyanazon a helyen ütközik neki a korlátnak.”

„Pátyolgatjuk a srácokat, nem szabad átlépni a fehér vonalat amott – ez az egész rossz, és ennek véget kell vetni. Beszéltem erről Bernivel [Ecclestone] és teljes mértékben egyetértett. Normálissá kell tennünk a versenyeket.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!