Friss hírek

Lauda: Rosberg magára dühös, amiért elcseszte

A Mercedes nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda szerint Nico Rosberg a vasárnapi Amerikai Nagydíj után sokkal jobban haragudott önmagára, mint csapattársára, Lewis Hamiltonra.


A Mercedes nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda szerint Nico Rosberg a vasárnapi Amerikai Nagydíj után sokkal jobban haragudott önmagára, mint csapattársára, Lewis Hamiltonra.

Hamilton győzelmének köszönhetően megszerezte harmadik világbajnoki címét is a Forma-1-ben, Nico Rosberg azonban a futam után azt mondta, csapattársa nemes egyszerűséggel leszorította őt a pályáról az 1-es kanyarban, így átlépett egy határt.

Hirdetés
 

Bár az eset után Rosberg még visszavette a vezetést, kilenc körrel a leintés előtt hibázott, ezzel odaajándékozva a győzelmet az angolnak.

„Ez a hétvége a lehető legrosszabbul alakult Nico számára, mert a kezében volt a győzelem, és saját maga rontotta el” – mondta Niki Lauda.

„Ha ezt egy versenyző megteszi egy elsőkanyaros incidens után, ráadásul a csapattársa világbajnok lesz – nos, az a lehető legrosszabb forgatókönyv.”

„Két napig szenvedni fog, de aztán összeszedi magát. El kell gondolkoznia a történteken, meg kell kérdeznie magától, ’mi a f*szt csináltam, hogy kicsúsztam a pályáról a legrosszabb pillanatban?’. De aztán le kell zárnia a dolgot, Mexikóban pedig tiszta lappal kell kezdenie.”

Habár Rosberg esélyei a bajnoki címre igencsak csekélyek voltak, Lauda szerint a német önbizalmat meríthetett volna abból, ha győzelmével elodázta volna csapattársa bajnoki diadalát.

„Én magam is jó párszor dühös voltam magamra. Megtörténik az ilyen, a versenyzők hibáznak. De egyébként sem nyerte volna meg a bajnoki címet. Csak kicsit megcsúsztathatta volna Lewis diadalát. Én is így tettem [Alain] Prosttal 1985-ben – csak, hogy azt mondhassam neki, ’b*zd meg, öcsém’.”

„Nico ma elveszítette az esélyt erre, ezért dühös.”

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke a minap azt mondta, le fognak ülni Lewis Hamiltonnal, hogy átbeszéljék az 1-es kanyarban mutatott agresszív viselkedését.

„Az első kanyar kemény volt. Nico pedig dühös, és én ezt megértem. De utána mindent az irányítása alatt tartott – mégis hibázott” – reagált Lauda.

„De azért meg fogom mondani Lewisnak, hogy túl kemény volt az 1-es kanyarban. Nekiütközött a csapattársának, ami szükségtelen volt. Szóval el kell kicsit beszélgetni vele, de egyébként hihetetlen munkát végzett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Lauda: Rosberg magára dühös, amiért elcseszte
Leclerc szerint a Ferrarinak „mindenben” javulnia kell
Russell tárgyalást kezdeményez az FIA-val a büntetések miatt
Wolff: A Red Bull van annyira domináns, mint a Mercedes 2014-ben
Hamilton: Ez a Red Bull a leggyorsabb autó, amit valaha láttam

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!