Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Lauda Schumacherrel is érvelt Hamiltonnál

Niki Lauda újabb érdekes részleteket árult el azzal kapcsolatban, hogy hogyan győzte meg Lewis Hamiltont arról, hogy a Mercedes kedvéért elhagyja a McLaren csapatát.


Niki Lauda újabb érdekes részleteket árult el azzal kapcsolatban, hogy hogyan győzte meg Lewis Hamiltont arról, hogy a Mercedes kedvéért elhagyja a McLaren csapatát.

Hamilton csapatváltásáról sokat beszéltek a téli hónapokban, hiszen némileg váratlan volt az, hogy a világbajnok a nagy hagyományokkal rendelkező csapatot otthagyta a Forma-1-ben eddig még vajmi kevés sikerrel rendelkező Mercedesért.

Az már eddig sem volt titok, hogy a váltásban nagy szerepe volt a háromszoros világbajnok Niki Laudának is. „Lewis az első perctől kezdve lenyűgözött engem. Azt mondták róla, hogy fiatal és nem tudott önállóan dönteni, de rájöttem, hogy olyan, mint én: gyakorlatias és közvetlen. És a lehető legrövidebb úton akarja a sikert”- idézte a Daily Mirror Laudát.

Mint kiderült, éppen Hamilton ezen tulajdonságai miatt akadozott eleinte a tárgyalás kettejük közt. „A legnagyobb probléma az volt, hogy azt kérdezte tőlem: ’Niki, miért kellene elhagynom a McLarent? Velük versenyeket nyerhetek.’ És valóban, a McLaren az elmúlt években nagyon versenyképes volt, míg a Mercedes nem volt sehol.”

„Erre én is csak azt tudtam mondani, hogy ’Ha így érzed, akkor ne gyere.’ Aztán azonban eszembe jutott valami, és ezt mondtam: ’Egyet mondhatok: ha a Mercedesnél vezetsz, és Schumacher után eredményes leszel, akkor nagyobb legenda lehetsz, mint ő vagy én voltam. Pedig amikor megégtek a füleim, és kis híján halálosan megsérültem, mégis a Forma-1-es visszatérés mellett döntöttem.’”- elvenítette fel érvelését Lauda, és mint mondja, a hatás nem maradt el.

„Erre visszakérdezett: ’Ezt őszintén mondod?’ Erre én: ’Igen. Ha nem akarsz semmi kockázatot vállalni, akkor maradj Ronnal (Dennis) és a McLarennel. Ott talán eredményesebb leszel, de az sokkal unalmasabb lesz.’ És ekkor láttam a szíemében, hogy elgonddolokodott ezen. Végül ez volt, ami meggyőzte őt”- zárta Lauda.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS