Lauda szerint a BMW még erősebb lesz 2009-ben

A Forma-1 egykori világbajnoka, Niki Lauda szerint a BMW Saubernek minden esélye megvan arra, hogy még erősebb legyen a 2009-es idényben, miután magához képest igen gyengén fejezte be az idei szezont Brazíliában.

A Forma-1 egykori világbajnoka, Niki Lauda szerint a BMW Saubernek minden esélye megvan arra, hogy még erősebb legyen a 2009-es idényben, miután magához képest igen gyengén fejezte be az idei szezont Brazíliában.

A német-svájci alakulat fantasztikusan kezdte az idei évet, folyamatosan harcban volt a Ferrarival és a McLarennel, sőt az első tengerentúli versenyek után még a konstruktőri bajnokságot is vezette.

Azonban a szezon közepén talajt vesztett, és képtelen volt tartani a fejlesztési tempót a két élcsapattal. A BMW ugyan minden versenyre újításokkal készült, ám azok nem hozták azokat az eredményeket, amiket vártak tőlük.

Lauda azonban nem tulajdonít különösebb jelentőséget mindennek, és úgy érzi, a BMW szezon elején mutatott teljesítménye jó előjel a jövőre nézve.

“A BMW Saubernek nagyon erős csomagja volt néhány versenyen, és az autója teljesítményét illetve megbízhatóságát eredményekre tudta váltani a pályán” – mondta Lauda a Forma-1 hivatalosa weboldalán leadott interjújában.

“Azt is lehetett látni, hogy képtelenek voltak hozni az eredményeket azokon a pályákon, ahol autójuk gyengébben teljesített. Azonban véleményem szerint jó úton haladtak a fejlesztésekkel, így meggyőződésem, hogy még erősebbek lehetnek a következő idényben.”

“Nem hiszem, hogy problémát okozna nekik a hirtelen jött siker, mivel tapasztalt, profi embereik vannak, akik könnyedén meg tudnak birkózni a sikerrel” – folytatta az osztrák szakember, aki szerint a Williams istállón lesz a legnagyobb nyomás 2009-ben.

“Rossz úton jártak a fejlesztésekkel, és ezen a szezon folyamán sem tudtak javítani. Olyan tapasztalt szakembereik vannak, akik a múltban már bizonyították győztes képességeiket, és a csapat létesítményei is hipermodernek. Nagyon fontos számukra, hogy ne kövessék el ezeket a hibákat a következő idényben.”

“Úgy döntöttek, hogy egy tapasztalt páros helyett fiatal, tehetséges versenyzőket választanak, mellyel komoly rizikót vállaltak, hiszen pilótáik esetleges hibái megmutatkozhatnak az eredményekben a szezon végén – és pontosan ez történt.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS