Lauda szerint Alonso csak bajt hozna a Red Bullra - F1VILÁG.HU

Lauda szerint Alonso csak bajt hozna a Red Bullra

HIRDETÉS

Fernando Alonso szerződtetésével nagy baklövést követne el a Red Bull Racing Forma-1-es csapata – állítja a háromszoros világbajnok Niki Lauda.


Fernando Alonso szerződtetésével nagy baklövést követne el a Red Bull Racing Forma-1-es csapata – állítja a háromszoros világbajnok Niki Lauda.

A Milton Keynes-i alakulat egyelőre mérlegeli lehetőséget azzal kapcsolatban, hogy kit is válasszon Sebastian Vettel csapattársának a jövő évre – Mark Webber ugyanis az idei szezont követően távozik a csapattól, és egyúttal a száguldó cirkuszból.

Az ausztrál megüresedő helyére Kimi Räikkönen és Daniel Ricciardo pályázik a legjobb eséllyel, ám a Hungaroringen olyan hírek kaptak szárnyra néhány hete, melyek szerint Fernando Alonso menedzsmentje is felkereste a Red Bullt.

Niki Lauda, a Mercedes nem ügyvezető elnöke elmondta, Alonsót biztosan nem ültetné Vettel mellé, ám mind Räikkönen, mind Ricciardo szerződtetésének lennének előnyei.

„Alonsót biztosan nem. Az csak bajt hozna a csapatra” – mondta az osztrák az Auto Motor und Sport című német szaklapnak adott exkluzív interjújában, amikor arról faggatták, ő kit választana a trióból.

„A Red Bull Vettel negyedik világbajnoki címe felé haladva megengedheti magának azt a luxust, hogy békésen mérlegelje Räikkönen, vagy Ricciardo előnyeit. Az egyik rövid távon jobb megoldás, a másik viszont hosszú távon. Ők hozhatnak kockázatos döntést versenyzőkérdésben. A Ferrari nem.”

Az osztrák ex-versenyző hozzátette, ha a Red Bull nem Räikkönent választja, a Ferrarinak két kézzel kell kapnia egykori világbajnoka után.

„Ha Räikkönen nem megy a Red Bullhoz – márpedig én momentán úgy gondolom, hogy nem fog –, akkor a Ferrarinak meg kell próbálnia megszerezni Kimit. Annak érdekében, hogy ellensúlyozza Alonsót. Mivel az elmúlt hat évben semmit nem nyert a Ferrari, nyomás nehezedik a csapatra.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!