Friss hírek

Lauda szerint az FIA nem hibázott Szuzukában

A Mercedes nem ügyvezető elnöke, a korábbi háromszoros világbajnok Niki Lauda szerint nem hibázott a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a vasárnapi Japán Nagydíjon.


A Mercedes nem ügyvezető elnöke, a korábbi háromszoros világbajnok Niki Lauda szerint nem hibázott a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a vasárnapi Japán Nagydíjon.

Az osztrák szerint a verseny szervezőinek hallgatniuk kellett volna a sportot irányító testületre, és korábbi időpontban kellett volna elrajtoltatniuk a szuzukai futamot.

Lauda mindazonáltal úgy fogalmazott, Jules Bianchi súlyos balesete – mely után eszméletlen állapotban szállították a közeli kórházba a francia pilótát – a vizes pálya miatt következett be, nem pedig a verseny időzítése miatt.

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint helyes döntés volt-e megtartani a futamot, Lauda így felelt: „Igen. Mivel a biztonsági autó mögött kezdték, nem volt semmi gond.”

„Nem mondhatjuk, hogy bármit is rosszul csináltak. A legésszerűbb módon indult a futam. Ugyanakkor elrajtoltathatták volna előbb is. Ez nem kérdés. Előrelátható volt a dolog, helyi idő szerint 1 órakor kellett volna elrajtolniuk.”

„De nem én hozom a döntéseket. Viszont a szervezők kezelhették volna jobban is.”

A korábbi F1-es világbajnok mindazonáltal elismerte, visszatekintve jobb lett volna, ha Adrian Sutil balesete után rögtön beküldik a biztonsági autót.

„A Sutil-baleset messze az ideális ívtől volt, normál körülmények között szóba sem hoznánk, mert rögtön kiemelték volna az autót. Szóval ebből a szempontból jó döntést hoztak, de utólag sajnos rossznak bizonyult.”

„A motorsport veszélyes üzem. Megszokjuk, ha semmi nem történik, és aztán hirtelen mindannyian meglepődünk. De nem szabad elfelejtenünk, hogy a motorsport mindig veszélyes.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Lauda szerint az FIA nem hibázott Szuzukában
Véget ért a Pirelli háromnapos gumitesztje
Az Aston Martin szponzora lesz a BWT az F1-ben
Az Alfa Romeo nem bánja, hogy Schumacher nem hozzájuk került
Simán ment az AlphaTauri szélcsatorna-váltása