Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd velünk a bahreini eseményeket! Kattints!

  Szahíri Nagydíj
Next
Prev

Lauda szerint Hamilton szabályosan járt el

Lauda szerint Hamilton szabályosan járt el

A Forma-1 háromszoros világbajnoka, Niki Lauda védelmébe vette Lewis Hamiltont a Belga Nagydíjon történtekkel kapcsolatban, mert úgy érzi, hogy a brit versenyző nem tett semmi rosszat, tehát büntetést sem érdemelt volna.

A Forma-1 háromszoros világbajnoka, Niki Lauda védelmébe vette Lewis Hamiltont a Belga Nagydíjon történtekkel kapcsolatban, mert úgy érzi, hogy a brit versenyző nem tett semmi rosszat, tehát büntetést sem érdemelt volna.

Hamilton egy 25 másodperces időbüntetést kapott a futamot követően, mert a stewardok meglátása szerint jogosulatlan előnyre tett szert azzal, hogy átvágta a célegyenesre ráfordító sikánt, miközben csatázott az addig élen álló Raikkönennel.

A büntetés értelmében a brit versenyző elvesztette futamgyőzelmét, és visszaminősítették a harmadik helyre, mellyel nyolcpontos előnye kettőre apadt Felipe Massával szemben.

Lauda szerint azonban az a tény, hogy a sikán átvágása után Hamilton visszavett a tempóból, és maga elé engedte Raikkönent, minden nemű vád alól fel kellett volna, hogy mentse a brit pilótát.

“Hamilton nem tett semmi rosszat” – mondta Lauda. “A külső íven volt, aztán pedig maga elé engedte Raikkönent, ahogy azt a szabályok megkövetelik. Aztán pedig megelőzte. Semmi rosszat nem tett Hamilton.”

“Semmi különleges nem volt abban, ami történt. Hamilton jól cselekedett, mikor visszaengedte maga elé Raikkönent, és aztán pedig megelőzte. Abszolút tökéletes versenyzés volt Hamiltontól.”

Lauda továbbá dicsérő szavakkal illette a McLaren versenyzőjét, aki véleménye szerint fantasztikus képességeiről tett tanúbizonyságot a vasárnapi futamon, ahol a második körben történt megpördülését követően árnyékként tudta követni Raikkönent, akihez egy közelebb került majd meg is előzte.

“Egy kicsit csalódott voltam a második körben történt megpördülése miatt, mert az szükségtelen volt. Azonban a végén mindent behozott sokkal nehezebb körülmények között, és egy tökéletes versenyt teljesített” – magyarázta az osztrák szakember.

“Mindkettejük számára nagyon kockázatos volt a verseny vége, és ő kevesebb hibát vétett, így nyerhetett. Ennél jobban nem is mehetett volna. Fantasztikusan tartotta a pályán autóját az esőben. Tökéletes munkát végzett, és megnyerte a versenyt.”

“Mindenki megemelheti a kalapját előtte, és csak gratulálhat neki.”

Azzal pedig, hogy Felipe Massa megörökölte a győzelmet, a brazil versenyző 17 pontra növelte előnyét csapattársával szemben, miközben már csak öt futam van hátra az idei bajnokságból.

Lauda éppen ezért azt gondolja, hogy a Ferrarinak meg kell hoznia döntését, és Raikkönennek igenis be kell állnia Massa mögé, hogy segítsen neki megszerezni a bajnoki címet.

“Segítenie kellene Massát, ez teljesen logikus lenne. A Ferrarinak mindent meg kell tennie annak érdelében, hogy Massa mindig maximális számú pontot szerezzen a szezon hátralévő részében” – magyarázta Lauda.

“Kimi nem ment túl jól az idei évben. A versenyeken gyors volt, de az időmérőkön nem. Még az edzéseken sem volt elégedett, mert nem volt meg a megfelelő tapadása az első körökben. A versenyen viszont tökéletes munkát végzett, egészen a végéig, mikor mindent elvesztett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!