Lauda szerint is rizikósabbá kellene tenni az F1-et

A háromszoros Forma-1-es világbajnok Niki Lauda egyetért Kimi Räikkönennel abban, hogy a királykategóriának valamivel kockázatosabb sportágnak kellene lennie a jövőben, mint most.


A háromszoros Forma-1-es világbajnok Niki Lauda egyetért Kimi Räikkönennel abban, hogy a királykategóriának valamivel kockázatosabb sportágnak kellene lennie a jövőben, mint most.

A Ferrari finn versenyzője, Räikkönen nemrég azt mondta, véleménye szerint úgy lehetne izgalmasabbá tenni az F1-es versenyzést, ha valamelyest annak veszélyeit is megnövelnék.

Most a korábban három világbajnoki címet nyerő, jelenleg a Mercedes nem ügyvezető elnökeként tevékenykedő Niki Lauda is arról beszélt, valahogy meg kellene nehezíteni a versenyzők dolgát.

„Túl nagy a kontroll, túl sok a szabály – és nincs elég karakter” – mondta az osztrák a Bild am Sonntag című lapnak nyilatkozva.

„A legfontosabb az lenne, hogy ismét nehéz legyen vezetni az autókat. Amikor a Forma-2-ből én megérkeztem a Forma-1-be, telecsináltam a gatyámat. Ismét az igazi versenyzőkről kellene szólnia ennek az egésznek, nem a fiatal srácokról, akik a gombokat nyomogatják a kormányon.”

„Csak azoknak kellene a Forma-1-ben lenniük, akik a legjobb vezetői tudással rendelkeznek. Az időt nem tudjuk visszaforgatni, de ismét a versenyzőknek kellene kontrollálniuk az autókat – és nem úgy, hogy a gombokat nyomogatják.”

„A határok, illetve a rizikófaktor teljesen eltűnt.”

Räikkönenhez hasonlóan Lauda sem azt mondja, hogy a biztonság rovására kellene változtatni, csupán azt szeretné, ha nagyobb bátorságra lenne szükség az F1-es versenyzéshez.

„Nem veszélyesebbé, hanem rizikósabbá. Nem azt mondom, hogy a biztonságot kellene elhanyagolni, hanem azt, hogyha az autók gyorsabbak lennének, a versenyzők és a nézők számára is nagyobb élmény lenne. Szóval ezt valahogy vissza kell hoznunk.”

„De bármiféle manipuláció nem a megfelelő irány, ez alatt az olyan mesterséges dolgokat értem, mint a fordított rajtrács, vagy a pluszsúly, ahogy Bernie Ecclestone javasolta. Ez nem történhet meg.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!