Friss hírek

Lauda szerint mindenki marad a helyén

A Forma-1 háromszoros világbajnoka, Niki Lauda biztos benne, 2012-ben a Ferrari spanyolja, Fernando Alonso nyeri majd meg a világbajnoki címet.


A Forma-1 háromszoros világbajnoka, Niki Lauda biztos benne, 2012-ben a Ferrari spanyolja, Fernando Alonso nyeri majd meg a világbajnoki címet.

Alonso jelenleg 29 pontos előnnyel élen áll a bajnoki összetettben, Lauda szerint pedig egész egyszerűen olyan jól teljesít az idei évben, hogy szinte lehetetlen lesz megverni a hátralévő versenyeken.

Amikor a Formula1.com munkatársai arról kérdezték az osztrák ex-versenyzőt, számára ki testesíti meg az ideális világbajnokot 2012-ben, így felelt: „Fernando Alonso – mert egyszerűen mindent jól csinál.”

„Gyors, minden versenyen a célig juttatja az autót, és agresszív, amikor kell. Momentán ő Mr. Tökéletes.”

Arra a kérdésre, hogy a bajnoki címre matematikailag még esélyes hét versenyzőnek valóban van-e bármiféle sansza arra, hogy megkoronáztassék az idény végén, Lauda nevetve így válaszolt: „Igen is, meg nem is. Elméletileg és matematikailag igen. De a nagy kérdés az, hogy Alonso abbahagyja-e a versenyzést. Ha igen, akkor a többiek olyan helyzetbe kerülhetnek, hogy elkaphatják őt. De miért is állna meg?”

Lauda emellett elmondta, véleménye szerint nem várható nagy átigazolási hullám az idei szezonban, ugyanis Felipe Massa, és Lewis Hamilton is marad a helyén.

„Hamilton marad a McLarennél. Perezzel pedig kockázatot vállalna a Ferrari. Massa kiszámítható, és Alonso kedveli őt, szóval nem hinném, hogy lesz bármiféle nagy átigazolás.”

Az osztrák azt viszont nem tudta megmondani, hogy a Mercedes meghosszabbítja-e a hétszeres világbajnok Michael Schumacher szerződését.

„Ötletem sincs arról, mit fognak tenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!